V napadu z nožem blizu Tel Aviva dva mrtva

STA, Gr.G.
04.08.2024 12:20

Po poročanju izraelskih medijev sta bila v napadu ubita 66-letna Izraelka in okoli 80 let star Izraelec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Reuters

V napadu z nožem blizu Tel Aviva sta bili danes ubiti dve osebi, dve pa poškodovani, so sporočile izraelske zdravstvene službe. Policija pa je sporočila, da so palestinskega osumljenca z Zahodnega brega "nevtralizirali" in da je kasneje umrl v bolnišnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz izraelske službe za nujno pomoč so sporočili, da je šlo za "zapleten teroristični napad", saj so bile žrtve v kraju Holon v južnem predmestju Tel Aviva na treh različnih lokacijah med seboj oddaljene okoli 500 metrov.

Po poročanju izraelskih medijev sta bila v napadu ubita 66-letna Izraelka in okoli 80 let star Izraelec, ki sta poškodbam podlegla v bolnišnici. Poškodovana sta bila še dva moška. Mlajši 26-letnik je lažje poškodovan, huje ranjen pa je 68-letnik.

Napad se je zgodil v času zaostrenih napetosti v Izraelu in regiji, potem ko so Iran, palestinsko islamistično gibanje Hamas ter libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah zagrozili s povračilnimi ukrepi po sredinem umoru vodje Hamasa Ismaila Hanije v Teheranu in torkovem umoru enega najvišjih poveljnikov Hezbolaha Fuada Šukra blizu Bejruta. Za slednjega je odgovornost prevzel Izrael, za prvega pa ne, a ga zanj krivita tako Hamas kot Iran.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta