V nesreči ribiške ladje na Portugalskem več mrtvih in pogrešanih

STA, A.L.
03.07.2024 14:52

Ribiški ladji, ki je ponoči doživela brodolom, so nemudoma priskočile na pomoč štiri druge ladje, ki so se nahajale v neposredni bližini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ob vzhodni obali Portugalske v bližini kraja Marinha Grande se je ponoči ponesrečila ribiška ladja, pri čemer portugalske oblasti danes poročajo o treh smrtnih žrtvah, tri ljudi pa še vedno pogrešajo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Še 11 članov posadke so uspešno rešili, vzrok nesreče pa za zdaj ni znan.

Ribiški ladji, ki je ponoči doživela brodolom, so nemudoma priskočile na pomoč štiri druge ladje, ki so se nahajale v neposredni bližini, je sporočila portugalska obalna straža. Dodali so, da vzrok nesreče za zdaj še ni znan.

"Plovilo je povsem normalno opravljalo svoje naloge, nato pa se je v trenutku samo prevrnilo. Ne vemo, zakaj, ne vemo ničesar," je za portugalsko tiskovno agencijo Lusa dejal lastnik ponesrečene ribiške ladje Antonio Le.

V brodolomu so umrli trije mornarji, tri še vedno pogrešajo, 11 pa so jih uspešno rešili, pri čemer jih je sedem potrebovalo zdravniško pomoč. Večina rešenih pomorščakov prihaja iz bližnjega mesta Figueira da Foz, kamor so jih odpeljali na zdravljenje. Med poškodovanimi sta tudi dva indonezijska državljana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta