V operaciji proti mafiji v Italiji zasegli 130 milijonov evrov

STA, M.R.
09.07.2024 10:56

Italijanska policija je v obsežni operaciji proti mafiji zasegla 131 milijonov evrov in aretirala 18 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Preiskavo so uvedli proti več kot 50 ljudem.
EPA

Akcija je bila usmerjena zlasti proti mafijskima združbama 'Ndrangheta in Camorra ter njunemu delovanju v Rimu, povezanemu s pranjem denarja.

Preiskovalci so odkrili center za pranje denarja, ki je deloval v Rimu, stike pa je imel po vsej Italiji. Skupno proti več kot 50 ljudem so uvedli preiskavo. Očitajo jim pranje denarja iz kriminalnih dejavnosti, oderuštvo in izsiljevanje.

V akciji, ki je poleg prestolnice potekala še v več drugih italijanskih mestih, je sodelovalo več kot 500 policistov.

'Ndrangheta iz Kalabrije in Camorra iz Neaplja skupaj s Cosa Nostro iz Sicilije že več desetletij sodita med najvplivnejše mafijske skupine v Italiji. Vse tri kriminalne organizacije so že dolgo dejavne tudi izven svojih prvotnih območij delovanja, tudi v drugih državah.

V zadnjem času naj bi 'Ndrangheta zaradi svojega vodilnega položaja v evropski trgovini s kokainom v vplivu prehitela ostali skupini. Njene letne prihodke ocenjujejo na več kot 50 milijard evrov, večina izvira iz trgovine z drogami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta