V streljanju pred mošejo v Franciji dva huje ranjena

STA, GR.G.
28.10.2019 19:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
EPA

V streljanju pred mošejo v francoskem mestu Bayonne sta bila danes huje ranjena dva moška. Ustrelil ju je moški, ki je skušal zažgati vrata mošeje, so sporočile pristojne oblasti. Domnevnega strelca so že aretirali.
"Ob 15.20 je moški skušal zažgati vrata mošeje v Bayonnu. Pri tem sta ga presenetila dva človeka, na katera je nato moški streljal," so navedle oblasti. Dodali so, da je zažgal tudi avtomobil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V streljanju sta bila huje ranjena dva moška, stara 74 in 78 let. Prepeljali so ju v bolnišnico.
Po navedbah policijskega vira je domnevni strelec 84-letni Claude S. Aretirali so ga v bližini njegovega doma nedaleč od Bayonna, ki leži na jugozahodu Francije. Primer preiskuje sodna policija. V Franciji so bile mošeje že večkrat tarče napadov. Junija letos je strelec pred mošejo v Brestu na severozahodu države ranil dva človeka, vključno z imamom. Policija je tedaj izključila teroristični motiv.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta