V strelskem napadu v Philadelphii štirje mrtvi

STA, A.L.
04.07.2023 07:40

V streljanju v ameriškem mestu Philadelphia so bili v ponedeljek zvečer ubiti štirje ljudje, dva otroka pa sta bila ranjena. Strelca, ki je nosil neprebojni jopič, je policija že prijela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
EPA

Napad se je zgodil v jugovzhodnem predelu mesta Kingsessing, kjer naj bi moški streljal na ljudi na različnih lokacijah. Policija je storilca prijela po lovu, med katerim je ta še vedno streljal. Pri njem so našli tako puško kot pištolo in dodatne naboje.

Zaenkrat glede na navedbe policistov na novinarski konferenci še ne vedo, kaj je bil razlog za streljanje. Štirje ubiti moški so bili stari med 20 in 59 let, ranjena otroka pa dve in 13 let, poroča ameriški CNN.

Gre za zadnji primer nasilja s strelnim orožjem v državi, potem ko sta bila minuli konec tedna v streljanju v Baltimoru ubita dva človeka, še 28 pa je bilo ranjenih.

V ZDA se je letos zgodilo že 339 množičnih streljanj, izhaja iz podatkov skupine Gun Violence Archive, ki kot taka označuje streljanja z vsaj štirimi smrtnimi žrtvami ali ranjenimi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta