V vojni v Ukrajini doslej po podatkih ukrajinskega generalnega tožilstva ubitih 343 otrok

STA, Gr.G.
01.07.2022 12:40

Od začetka ruske invazije je bilo v Ukrajini skupno ubitih najmanj 4731 civilistov. Resnično število bi lahko bilo še veliko večje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V Ukrajini je bilo od začetka ruske invazije konec februarja ubitih 343 otrok, več kot 635 pa je bilo ranjenih, je danes po poročanju ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform sporočilo ukrajinsko generalno tožilstvo. V vojni sta bili poškodovani tudi 2102 izobraževalni ustanovi, od tega jih je bilo 215 popolnoma uničenih.

Reuters

"V Ukrajini je zaradi oborožene agresije Ruske federacije trpelo več kot 978 otrok. Po uradnih podatkih tožilstva je bilo ubitih 343 otrok, več kot 635 pa jih je bilo ranjenih," je ukrajinsko generalno tožilstvo navedlo v poročilu. Največ ubitih ali ranjenih otrok so zabeležili v regiji Doneck, in sicer 339. V regiji Harkov so našteli 185 žrtev, sledijo Kijev (116), Černigiv (68), Lugansk (61), Mikolajiv (53), Herson (52) in Zaporožje (31).

Reuters

Od začetka ruske invazije je bilo v Ukrajini skupno ubitih najmanj 4731 civilistov. Resnično število bi lahko bilo še veliko večje, saj ga je zaradi vojne praktično nemogoče izračunati, še opozarja Ukrinform.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta