V živalskem vrtu levinja ubila in pojedla levja mladiča

A.L.
08.08.2019 18:43

Bolezen levinje bi lahko bila razlog za njeno dejanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Iz živalskega vrta v nemškem Leipzigu so sporočili, da je levinja Kigali, ki je v petek povrgla prva levja mladiča v tem živalskem vrtu v zadnjih 15 letih, oba ubila in pojedla. Tiskovna predstavnica živalskega vrta Maria Saegebarth je za CNN povedala, da je levinja sprva lepo skrbela za svoja mladiča, v ponedeljek zvečer pa je prišlo do preobrata. Pred dogodkom levinja ni kazala nenavadnih znakov ali vedenja, prav tako naj bi tistega dne normalno jedla, so sporočili v živalskem vrtu. Tam so dejali, da so zaradi dogodka pretreseni in užaloščeni. Ker je levinja mladiča pojedla, obdukcija, ki bi lahko pokazala morebitne bolezni, ni mogoča. Bolezen levinje bi namreč lahko bila razlog za njeno dejanje.
Maren Huck iz Univerze Derby, ki se ukvarja z vedenjem živali, je povedala, da se tovrstni dogodki sicer lahko zgodijo v divjini, mnogo pogostejši pa so v ujetništvu. Dodala je, da je lahko nenavadno vedenje mladičev eden od razlogov, da jih odrasle živali pojedo. "Če se njihov mladič ne vede, kot bi se mladič moral, ga živali ne prepoznajo kot mladiča, materinski čut pa odpove. To je bolj pogosto v ujetništvu, ker tukaj obstaja več dejavnikov, ki k temu prispevajo." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta