(VIDEO) Francoski predsednik Emmanuel Macron med obiskom dobil klofuto iz množice

M.R.
08.06.2021 15:56
Francoski predsednik Emmanuel Macron je med obiskom jugovzhoda Francije dobil klofuto od osebe v množici, ki ga je prišla pozdravit.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na spletu je zaokrožil posnetek, ki prikazuje Emmanuela Macrona med obiskom kraja Tain-l'Hermitage na obrobju Valence, južno od Lyona. Macron pristopi do ljudi, ki so zbrani ob varnostni ogradi, pri tem pa mu moški prisoli klofuto. Takoj so se nanj zgrnili varnostniki, nato pa so zraven prišli še pripadniki žandarmerije. Hkrati se je iz množice zaslišal vzklik "Dol z macronizmom"

Po poročanju francoskih medijev sta bila ob tem aretirana dva moška. 

Politiki so hitro obsodili incident. Premier Jean Castex je v nacionalni skupščini dejal, da demokracija pomeni debato in legalno nestrinjanje, nikakor pa ne "nasilja, verbalne agresije, še manj pa fizičnega napada". Solidarnost s predsednikom je na Twitterju izrazil tudi skrajno desni voditelj Jean-Luc Mekenchon

Francija sicer v teh dneh rahlja ukrepe za omejevanje širjenja koronavirusa. Od jutri bodo v Franciji lahko restavracije za svoje goste po sedmih mesecih zaprtja odprle tudi notranje prostore. Poleg tega pa bo od jutri dalje policijska ura v veljavo stopila dve uri pozneje, to je ob 23. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta