(VIDEO) Gostilničar iz Velike Kladuše: "Doživel sem grozote vojne in vem, kako je"

Prebivalci Velike Kladuše – ponosni, samosvoji in z lastno izkušnjo migrantstva in begunstva, so v zadnjih desetih mesecih pokazali, kaj pomenita človečnost in solidarnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotelir in gostilničar Asim Latić Latan se spominja začetka februarja, ko je pred svojo picerijo zagledal nekaj migrantov ...
Robert Balen

“Nahranite ljudi,” ima zapisano na podlakti Adis Imamović Piksi. S Petro Steuer sta bila prva mednarodna prostovoljca, ki sta prišla v Veliko Kladušo, ko so begunci in migranti v začetku leta začeli bolj številčno iskati pot na sever in zahod tudi preko BiH. Potem ko so v okviru kolektiva SOS Ljuta Krajina na robu Velike Kladuše postavili edine improvizirane pokrite šotore, kjer so migranti in begunci lahko prenočevali, sedaj sodelujejo in skrbijo za šest projektov direktne solidarnosti. Med drugim zraven nekdanje picerije Asima Latića Latan vsak dan nudijo medicinsko pomoč, ki jo potrebujejo ljudje. Ali gre za previjanje ran in poškodovanih stopal ali za prvo oskrbo poškodb, ki jih migranti utrpijo med “igro” – kot so sami poimenovali poskuse, da pridejo čez meje Evrope.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta