(VIDEO in FOTO) Kmalu po prijetju so jih silovito napadli pripadniki kartela, da bi rešili svojega vodjo

DR
18.10.2019 11:49

Policija je najprej aretirala sina zloglasnega kralja narkokartela El Chapa, a ga nato izpustila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizori kot iz vojne. Središče mesta Culiacán v času spopadov med policisti in pripadniki narkokartela Sinaloa
EPA

Mehiške oblasti so po hudem spopadu policije s člani kartela Sinaloa v četrtek najprej aretirale Ovidia Guzmana Lopeza, sina nekdanjega mehiškega kralja mamil Joaquina "El Chapa" Guzmana, a ga kmalu zatem izpustile na prostost. Mehiški minister za varnost Alfonso Durazo je javnosti že pojasnil to odločitev oblasti - svoje državljane so želeli zaščititi pred oboroženimi spopadi.
Močno streljanje je izbruhnilo v mehiškem mestu Culiacán, 600 kilometrov severozahodno od glavnega mesta Mexico City. Na pripadnike mehiške varnostne službe so med njihovim rutinskim patruljiranjem iz nekega poslopja začeli streljati zamaskirani moški. Ko so agenti vdrli v hišo in prevzeli nadzor, so v njej med drugimi zajeli tudi 28-letnega Ovidia Guzmána Lópeza in ga aretirali. Kmalu po prijetju pa so jih silovito napadli pripadniki kartela Sinaloa, da bi rešili svojega vodjo. Kot je povedal minister Durazo, so se takrat odločili, da Guzmana izpustijo, da bi s tem zaščitili člane varnostne službe in vzpostavili mir v v mestu. Boji so se namreč razširili na več lokacij v mestu, člani kartela pa so postavili tudi več cestnih zapor in blokirali promet. Pri tem naj bi po besedah sekretarja za javno varnost Cristóbala Castañeda vdrli tudi v zapore in izpustili 20 do 30 zapornikov. Lokalni mediji so medtem poročali, da je bila zaradi barikade iz gorečih tovornjakov zaprta najmanj ena od glavnih cest iz mesta v smeri pristanišča Mazatlán, preostale ceste pa je zaprla mehiška vojska. Med večurno bitko naj bi bila ubita dva človeka, 21 pa ranjenih.
{twitter}https://twitter.com/Reuters/status/1185125175580352513{/twitter}
Posnetki, objavljeni na družbenih omrežjih, prikazujejo tovornjake, na katerih stojijo moški z mitraljezi in patruljirajo po ulicah izpraznjenega mesta, in moškega, oboroženega z jurišno puško, ki strelja v neznano tarčo ob hrumenju neprekinjenega streljanja iz ozadja. Po spletu pa so zaokrožile tudi fotografije, na katerih je Ovidio Guzman Lopez med pridržanjem. Oblečen je bil v svetlomodro srajco, okrog vratu pa ima obesek, ki se zdi kot nekakšen verski medaljon.

Reuters
Reuters
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta