(VIDEO) Izrael objavil posnetek vojakov, ki so se ujeli v Hamasovo zasedo: "Krenite proti nam in pobijte vse zunaj"

M.R.
07.11.2023 09:41

Izraelska vojska je objavila posnetek, na katerem na pomoč zaradi zasede Hamasovih borcev kliče eden izmed častnikov izraelske vojske.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izrelski oklepnik v Gazi
EPA

Njegov odred je bil namreč napaden s strani Hamasovih borcev, ki so izstopili iz predorov in na izraelske oklepnike izstrelili več protioklepnih izstrelkov. Poleg tega so skušali na oklepnike pričvrstiti tudi eksploziv. Izraelska vojska je na pomoč klicala zračne sile in topništvo. Vojska je ob objavi posnetka sporočila, da so bili vojaki huje poškodovani, a da so napad preživeli. 

Posnetek prikazuje ljudi iz elitne brigade Golani znotraj transportnega vozila namer, v katerem je lahko do devet vojakov. "Morate pridi do nas in pobiti vse, kar je zunaj," govori častnik na posnetku. Gre za podpolkovnika Tomerja, ki poveljuje 13. brigadnemu bataljonu, govori pa s svojim poveljnikom brigade, polkovnikom Pelijem. "Dajemo vse od sebe, zdaj smo v vojni, potrebujemo tvojo pomoč," je povedal. 

"Peli, tukaj Tomer. Smo na cesti, ki gre južno. Zgodil se je večji napad na nas, teroristi gredo nad nas, imamo ranjene. Težko je reči, koliko ... Potrebujemo še nekaj vašega ognja, da odvrnemo teroriste. Zdi se, da se položaj malo umirja, vendar morate kreniti proti nam in pobiti vse, ki so zunaj. Vse je v redu, pomembno je zdaj očistiti teroriste, ki so tukaj," se na posnetku sliši Tomerja. Peli nato reče, da je dobro, ker so sproščeni in da odlično delujejo. 

Tomer mu odgovarja, naj se usmerijo proti njim, ker se pri njih položaj umirja in je "večina teroristov mrtva". "Prosim vas, krenite proti nam in streljajte na vse, kar je zahodno in vzhodno od naše poti," je še dodal Tomer. 

Pozneje polkovnik v kamero pove: "Ko smo se ustavili, so Hamasovi teroristi skočili iz predorov in nas obkolili. Na nas so streljali z ročnimi minometi in se skušali približati oklepnikom, da bi nanje namestili eksploziv. Zahvaljujoč hitremu reagiranju smo uspeli nekatere ubiti, druge pa z ognjem iz zraka, topništvom in minometi potisniti nazaj, na njih smo jurišali tudi z oklepnimi vozili. Rezultat je, da so umrli, mi pa nadaljujemo našo kopensko vojno do zmage."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta