(VIDEO) Letalo pristalo zaradi pretepa med Britanci: "Skupina moških pila in maltretirala nekatere potnice"

M.R.
21.01.2024 10:55

Potniško letalo, ki je iz Londona letelo proti otoku Lanzarote je moralo zaradi pretepa prisilno pristati na Portugalskem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letalo družbe Ryainair je moralo prisilno pristati na Portugalskem
EPA

Gre za letalo irskega nizkocenovnika Ryanair, ki je v petek poletelo v Londonu in je bilo na poti proti Kanarskim otokom. A je po poročanju britanskega časnika Daily Mail prisilno pristalo na Portugalskem. Neimenovana priča je povedala, da se je na letalu steplo sedem Britancev. Portugalska policija je potrdila, da je eno osebo prijela. 

Lokalni časnik La Voz de Lanzarote, ki navaja izjave prič, je poročal, da je "skupina moških pila in maltretirala nekatere potnice". Letalo je poletelo iz Lutona ob 8.15 na Lanzaroteju pa bi moralo pristati ob 12.15. A so letalo preusmerili na letališče Faro na jugu Portugalske, kjer je pristalo ob 10.50. 

Daily Mail je na svoji spletni strani objavil tudi videoposnetek, ki prikazuje štiri unfiromirane policiste, ki so iz letala odpeljal moškega, ki se ej upiral. Nekateri potniki so incident snemali, drugi pa so moškemu dejali "nasvidenje"

Pretekli mesec so na letališču Faro prisilno pristala tri letala, ki so vzletela v Veliki Britaniji. 20. decembra so na letališče zaradi tehnične okvare preusmerili letalo, ki je vzletelo na londonskem letališču Stansted. Osem dni pred tem so prav tako zaradi tehnične okvare na letališče preusmerili letalo, ki je iz Manchestra letelo proti Tenerifom. Pred tem pa je na Portugalskem pristalo še eno, ki je vzletelo na Stanstedu in je bilo na poti v Maroko. To letalo je moralo pristati zaradi slabega zdravstvenega stanja pilota. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta