(VIDEO) Požar pri Splitu sinoči dosegel hiše, za gasilci je zahtevna noč

Va, STA
28.08.2024 09:41

Požar, ki ga je povzročil udar strele, se je v torek še razširil zaradi burje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Robert Balen

Na območju Žrnovnice pri Splitu so se hrvaški gasilci tudi vso noč spopadali z obsežnim požarom, ki ga je že v ponedeljek povzročil udar strele, dan kasneje pa se je razširil zaradi burje. Ogenj je zvečer dosegel hiše, a so jih uspešno obranili. 

Na terenu je 294 gasilcev s 86 gasilskimi vozili, v gašenje pa sta se že vključila kanaderja, so davi sporočili iz Hrvaške gasilske zveze (HVZ). Dodali so, da so razmere danes boljše, a da je požar še vedno aktiven.

Glavni gasilski poveljnik Slavko Tucaković je povedal, da je za gasilci težka noč, a da jim je uspelo obraniti vse objekte. Izpostavil je, da trenutno ni odprtega ognja in da sanirajo pogorele dele.

Požar je po navedbah HVZ doslej zajel okoli 700 hektarov trave, nizkega rastja in gozda. Pri gašenju so sodelovali štirje kanaderji in en air tractor ter 246 gasilcev z 71 gasilskimi vozili. Dva gasilca sta bila med gašenjem lažje poškodovana.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta