(VIDEO) Trumpov goreči privrženec fizično obračunal s snemalcem BBC-ja

A.L.
12.02.2019 11:00

V ZDA odmeva nov incident, povezan s podpornikom ameriškega predsednika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Številni so ogorčeni nad incidentom, ki se je zgodil na enem od srečanj v Teksasu. V času govora Donalda Trumpa, ki je tekom dogodka večkrat razburil množico z izjavami o pristranskosti posameznih medijev, je njegov goreči podpornik fizično napadel snemalca medijske hiše BBC.
BBC-jev dopisnik iz Washingtona Gary O'Donoghue, ki je sicer slep, je povedal, da je njegov kolega Ron Skeans v ponedeljek zvečer snemal kampanjo Donalda Trumpa v El Pasu, ko se je zgodil incident. Trumpov privrženec naj bi se v prostoru, namenjenem novinarjem, pomešal mednje in se lotil Skeansove kamere, ki jo je sprva potiskal v snemalca, nato pa se ga je lotil še s pestmi. "To je bil izjemno nasilen napad. Na srečo je naš snemalec v redu," je dejal O'Donoghue za program Today.
{embed_youtube}https://youtu.be/qo9Y18Pe-o4{/embed_youtube}
S posnetka je razvidno, da je bila tik pred napadom kamera usmerjena v Trumpa. Kmalu za tem kamera izgubi fokus, na ekranu nastane črnina, nato pa ujame človeka v rdeči kapi z napisom "Make America Great Again" in moškega, ki drži napadalca. Na posnetku je mogoče slišati, kako napadalec s kletvicami obklada medije, nato pa ga moški, ki ga drži, odpelje stran. "To je značilnost takšnih srečanj - ščuvanje množic proti medijem,"  je dodal O'Donoghue.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta