(VIDEO) Ukrajinci objavili posnetke prvih ur operacije v Kursku: Rusi mahali z belo zastavo

M.R.
16.08.2024 17:12

80. brigada ukrajinskih sil je na spletu delila posnetke prvih ur vojaške operacije v ruski regiji Kursk, kjer so ukrajinski vojaki prebili prvo obrambno linijo ruskih sil, uničili mejno nadzorno točko in zajeli več kot 50 vojakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predaja ruskih vojakov v regiji Kursk 
Youtube/Ukrajinska vojska

"Soočeni z intenzivnim delovanjem ukrajinskega topništva in ukrajinskimi tanki na nadzorni točki, so Rusi sprejeli pravilno odločitev - dvignili so belo zastavo in se predali ukrajinskim vojakom ter se skupaj s svojimi ranjenimi vojaki napotili proti ukrajinski meji," je sporočila brigada. 

Ruskim vojakom, ki še vedno sodelujejo v bojih, so svetovali, naj izberejo življenj namesto nesmiselne smrti in se takoj predajo. 

Dve brigadi

Še pred tem so ukrajinske sile delile posnetek prvih operacije v regiji Kursk. Na posnetku je mogoče videti razminiranje območja, prehod preko meje, uničevanje ruskih obrambnih linij, delovanje zračnih sil in topništva in zajemanje ruskih vojakov.

Poudarili so, da so bili ob začetku operacije ključni dejavniki temeljita priprava, načrtovanje, učinek presenečenja in spoštovanje informacijskega molka.

Glede na vire, blizu ukrajinski vojski, jedro operacije predstavljata 80. brigada Lvov in 82. brigada Černivci. V drugem tednu se jima je priključila še 95. brigada.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta