(VIDEO) Ukrajinci so objavili posnetek: To je Andrej, ki je v enem napadu uničil štiri ruske oklepnike

M.R.
10.01.2024 11:01

Oborožene sile Ukrajine (AFU) so na družbenih omrežjih objavile posnetek pripadnika ukrajinske padalske enote, ki trdi, da je v enem napadu uničil štiri ruske oklepnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukrajinska vojska je objavila posnetek svojega vojaka, ki je v enem napadu uničil štiri ruska oklepna vozila.
Facebook/Večer

79. ločena desantna brigada AFU Tavria je objavila informacijo, da je pet ruskih oklepnih vozil nedavno skušalo prebiti obrambno linijo padalcev, ki služijo v okviru operativno-strateške skupine Tavria v pokrajini Doneck. 

"Ukrajinske enote so se s pogumom in visokimi vojaškimi veščinami zoperstavile drznemu sovražnikovemu napadu. V tej bitki se je posebej izkazal protitankovski strelec ene izmed enot brigade - mlajši vodnik Andrej G.", so sporočili v objavi. 

Vključen je tudi posnetek napada padalcev na ruska vozila. "Z dobro merjenimi izstrelki iz protitankovskega raketnega sistema Javelin je uničil štiri sovražnikova oklepna vozila," so dodale oborožene sile. 

Javelin je ameriški prenosni protitankovski raketni sistem, ki so ga Ukrajini dostavili kmalu po začetku ruske invazije februarja 2022. 

AFU je objavil, da so padalci 79. desantne brigade do zdaj v vojni uničili ali poškodovali 29 ruskih bojnih vozil, pri tem pa naj bi ruske sile utrpele več kot 200 žrtev. Andrej G. je sam uničil 22 oklepnikov, so še zapisali v objavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta