Vodja skupine za spremljanje spoštovanja demokracije premierja Janšo povabila na razpravo o medijih v Bruselj

STA, VČ
22.02.2021 21:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša
EPA

Evropska poslanka z Nizozemske Sophie In 't Veld (Renew/D66) je na pogovor v Bruselj povabila premierja Janeza Janšo, v okviru skupne razprave o medijih v Sloveniji, ki bo predvidoma marca. Izrazila je upanje, da bo premier vabilo sprejel, je poročala TV Slovenija.

Evropska poslanka, ki vodi skupino za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic v okviru odbora Evropskega parlamenta za državljanske pravice, pravosodje in notranje zadeve, je dejala, da so vabilo na skupno razpravo poleg premierja prejeli še minister za kulturo Vasko Simoniti, direktor urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija, generalni direktor RTV v odhajanju Igor Kadunc ter varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski.

"Kot smo storili že pri drugih državah, Malti, Slovaški, Bolgariji, Belgiji, bomo seveda povabili premierja, ministre ter druge relevantne predstavnike, da nam predstavijo svoja stališča. Za nas ni pomembno, ali pripadajo desnici ali levici. Pomembna so dejstva, pogovori, da vemo, kaj se dogaja," je še dejala evropska poslanka.

Odziv podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa

"Ne more nam biti všeč vse, kar je napisano v medijih. Moramo pa spoštovati svobodo medijev. Poniževati, groziti ali napadati novinarje je neposreden napad na svobodo medijev. Zato si novinarji, kot je Lilie Bayer, zaslužijo našo podporo."

Tako se je podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans prejšnji teden odzval na odziv Janše na članek v bruseljskem Politicu o Sloveniji, relaciji politika-mediji pod aktualno vlado ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta