WHO o prilagoditvah za zajezitev epidemije: "Ljudem je treba dati čas, da se na ukrepe navadijo"

K. Š., STA
27.07.2020 15:30

Nenehne spremembe strategij v boju proti koronavirusu lahko ogrozijo uspešen boj, je danes v Ženevi opozorila Svetovna zdravstvena organizacija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Hkrati so pri WHO opozorili, da je covid-19 povzročil "zagotovo najtežje" globalne zdravstvene izredne razmere, kar jih je WHO kdajkoli razglasil, na spletni strani poroča britanski BBC. Prvi mož WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus je ob tem opozoril, da je "pred nami še dolga pot". "Pandemija se še naprej krepi," je dodal, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Koordinator WHO za nujno pomoč Michael Ryan je, ne da bi pri tem poimensko navedel kakšno državo, izpostavil, da je lahko stalno spreminjanje strategije med enim ukrepom danes in drugim jutri morda dobronamerno, a ima takšna praksa lahko negativne posledice. "Ljudje postanejo negotovi, nato jih ukrepi začnejo jeziti. Ljudje morajo imeti čas, da se na ukrepe navadijo, da ugotovijo, ali ukrep deluje ali ne," je še dejal Ryjan.
Med drugim so se v ZDA in Veliki Britaniji pojavile kritike zaradi nejasnih priporočil glede odpiranja trgovin, karantene in nošenja zaščitnih mask. Po besedah Ryana si pohvalo zaslužijo tiste vlade, ki javnost takoj seznanijo z novim izbruhi okužb in tudi hitro sprejmejo ukrepe za njihovo zajezitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta