Z letala "odleteli" Britanki, ki sta muslimane enačili s teroristi

K. Š.
15.07.2019 16:51

Letalo družbe Thomas Cook je na krovu gostilo ženski, ki sta muslimanske sopotnike zmerjali s "teroristi", dejali sta celo, da moški predstavljajo grožnjo ostalim potnikom. Incident ni ostal neopažen ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letalska družba se je potnikom za incident opravičila, dodali so tudi, da takega vedenja ne tolerirajo. 
Reuters

Z letala, ki je bilo namenjeno iz Turčije v Veliko Britanijo, je letalsko osebje pred dnevi pospremilo dve ženski, ki sta se  glasno pritoževali nad tremi muslimanskimi sopotniki. Ti so bili oblečeni v bele molitvene obleke. Razglašali sta, da gre za "teroriste", ki bi lahko ogrozili dobrobit preostalih potnikov. 
Osebje je potnici nemudoma pozvalo, naj zapustita letalo. Videoposnetek, na katerem nestrpna plavolaska s svojo ročno prtljago zapušča krov, pa je nemudoma zaokrožil tudi po družbenih omrežjih. Po poročanju gre za ženski britanskega rodu. 
{twitter}https://twitter.com/shaneakerry/status/1149626207652073475{/twitter}
Sopotniki ob dogodku niso ostali ravnodušni. Mario Van Poppel, belgijski oče treh otrok, ki je bil incidentu priča, je dejal, da sta bili ženski "noro rasistični", Shanea Kerry, druga opazovalka, pa je za časnik Independent povedala, da naj bi ženski stevardese celo prosili, naj moške "naženejo z letala, saj so ogabni in nevarni". "Ena od njih je celo rekla, da smo vsi, ki bomo skupaj z muslimani ostali na letalu, neumni," se še spominja Kerry. 
Zaradi incidenta je bil let zamaknjen za debelo uro, letalska družba Thomas Cook pa je za portal The Mirror pojasnila: "Dva potnika smo iz letala pospremili zaradi žaljivega vedenja. Varnost našega osebja in potnikov je namreč naša prioriteta in takega vedenja ne toleriramo, potnikom pa se opravičujemo zaradi poznejšega leta." Natančneje dogajanja niso želeli komentirati. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta