Zaradi izbruha Etne zamude na letališču v Catanii

STA, Gr.G.
04.08.2024 15:43

Etna je eden najbolj aktivnih ognjenikov na svetu, ki pogosto bruha ogenj in pepel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Izbruh vulkana Etna in dim, ki se je dvigoval tudi več kilometrov visoko, sta danes povzročila nevšečnosti na mednarodnem letališču v Catanii na italijanskem otoku Sicilija. Zaradi tega je prišlo do več zamud pri prihodih in odhodih letov, nekaj pa tudi odpovedi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

EPA
Reuters

Ansa je popoldne še poročala, da se je izbruh vulkana končal, dim pa razpršil.

Letališče je pred tem na svoji spletni strani sporočilo, da so zaradi vulkanske aktivnosti danes število prihodov zmanjšali na šest na uro, en del letališča pa zaprli, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

Na tem najbolj prometnem letališču na Siciliji so sicer zaradi vulkanskega pepela ob izbruhih Etne julija morali dvakrat odpovedati vse lete.

Etna je eden najbolj aktivnih ognjenikov na svetu, ki pogosto bruha ogenj in pepel. Za ljudi, ki živijo pod 3300 metrov visoko goro, izbruhi običajno ne predstavljajo nevarnosti. Lani je vulkan izbruhnil že večkrat, a ni povzročil večje škode.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta