Zaradi stavke obstal promet na berlinskem letališču

STA, A.L.
25.01.2023 10:35

Zaradi stavke zaposlenih na berlinskem letališču so danes iz nemške prestolnice odpovedali vseh približno 300 potniških povezav, na katerih bi moralo biti okoli 35.000 potnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nekatere lete so prevozniki preusmerili na letališči v Dresdnu in Leipzigu, druge so prestavili na četrtek, več potnikom pa so zagotovili železniške vozovnice.

K stavki je zaposlene na letališču pozval sindikat Verdi, ki v okviru pogajanj o novi 12-mesečni kolektivni pogodbi med drugim zahteva dvig plače za 500 evrov. Delodajalci si po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prizadevajo za dolgoročnejšo pogodbo.

Verdi je stavkajoče delavce pozval, naj se danes zjutraj zberejo pred glavnim terminalom letališča, v dopoldanskih urah pa je načrtovan shod. Pričakujejo okoli 1500 udeležencev.

Kot še navaja dpa, je bilo nazadnje toliko letov v Nemčiji odpovedanih aprila 2018 med splošno stavko. Takrat je po državi prizemljenih ostalo na stotine letal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta