Zavržno: Tako so prek facebooka prevarali 38-letnika iz Gline, samohranilca, ki se bori z rakom

08.01.2021 11:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po enem od naknadnih potresov, 4. januarja 2021. Fotografija je ilustrativna. 
EPA

Na facebooku so objavili, da zbirajo pomoč za samohranilca iz Gline, ki ima 12-letno hčerko in se že osem let bori z rakom ustne votline, a se je zdaj izkazalo, da je profil lažen in da je nesrečo 38-letnega Daliborja Vignjevića iz Gline, ki je v potresu konec decembra izgubil še streho nad glavo, izkoristil brezvestnež, ki se je lažno predstavljal za zdravnika.

Neznanec je na FB objavil Vignjevićeve fotografije, do odkritja prevare zbrani denar pa usmeril na račun, ki je bil njegov, ne od nesrečnika iz Gline. 

Zavržno zgodbo, ki jo je razkrila ena od televizij, so zdaj objavili še drugi hrvaški mediji, skupaj s pravo številko računa za donacije. 

"Sfejkali so moj profil, moje fotografije in mojo objavo, kakor da se donira meni, vnesli pa svoj račun," je  povedal razočarani 38-letnik, ki mu je po razvezi pripadlo skrbništvo nad še mladoletno deklico. Živita iz otroških dodatkov, potem ko so mu ukinili borno invalidsko pokojnino. Za seboj ima nekaj operacij, kljub nesreči za nesrečo pa ne obupuje. "Samo naprej," pravi, "to je moj moto." Želi si samo hišice z nekaj vrta, pripoveduje sredi nove nesrečne situacije.

Policija še preiskuje, kdo je prevarant in koliko denarja si je z lažjo na facebooku prigrabil. 

Ljudi koji koriste situaciju

Objavil/a Direktno.hr dne Petek, 08. januar 2021
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta