Župan Petrinje: "Res je, kriv sem. Kaj bi pa vi storili na mojem mestu?"

07.01.2021 14:11
Jutarnji list je objavil, kdo je bil moški, ki po sinočnjem novem potresu v Petrinji ni upošteval opozoril policije in je nadaljeval vožnjo v razrušeno središče mesta. Tudi danes se tla na Hrvaškem tresejo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petrinja.
EPA

"Res je, kriv sem. Pripravljen sem odgovarjati. Naredil sem prekršek, ampak kaj drugega mi je preostalo? Poskušal sem priti do svoje soproge, ki je bila v našem stanovanju, v katerem je škoda nastala že po prvem potresu."

Tako je župan od serije potresov - najhujši je bil prejšnji torek, tla pa se še naprej tresejo - uničene Petrinje na Hrvaškem Darinko Dumbović za zagrebški Jutarnji list potrdil, da je bil po sinočnjem novem močnejšem potresu on tisti, ki je ignoriral policijsko blokado proti centru Petrinje in vozil naprej. 

Policija je v sredo zvečer, po še enem močnem potresu (magnituda je bila sinoči 5 po Richterju) v Petrinji, ki se ga je čutilo tudi drugod po Hrvaški, pa tudi v Slovenijo, na svojih spletnih straneh objavila, da na križišču Trga dr. Franje Tuđmana in Ulice Ljudevita Gaja moški v avtomobilu ni upošteval opozoril policistov, ki tam zdaj fizično ustavljajo promet zaradi razrušenih stavb, odpadlega ometa, novih in novih prask.  

"Hotel sem pomagati soprogi. Kaj bi pa vi storili na mojem mestu? No, policist me ni hotel spustiti mimo," je še vedno vznemirjen petrinjski župan, zdaj že znan po zelo čustvenih reakcijah, pred začasnim sedežem občine (občinska stavba je bila zelo poškodovana že v prvem potresu) povedal dan potem. 

V Petrinji se trese tudi danes. Šest minut čez poldne so seizmografi zaznali nov potres z epicentrom nekaj kilometrov iz Petrinje, pri Strašniku. Magnituda je bila tokrat 3,8 po Richterju. Seizmologi opozarjajo, da je po tako rušilnem potresu, kot je bil prednovoletni, pričakovano, da se tresenje še ni nehalo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta