Hrvaški medij se je razpisal o Slovenki, ki je po potresu priskočila na pomoč: Ganila jo je fotografija moškega, ki je iz ruševin rešil konja

A.L.
05.01.2021 17:12
"Imeli smo le en sedemtonski tovornjak, a imeli bi jih lahko še desetkrat več, saj je bil odziv res neverjeten."
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Hrvaški Index se je razpisal o Slovenki Nuši Stanić, ki je po fotografiji, ki jo je videla prav na tem portalu, stopila v akcijo in se odločila pomagati. Pretresla jo je fotografija Toma Suknaića in njegovega konja Zekana, ki je nastala po rušilnem potresu, ki je konec leta prizadel območje hrvaške Petrinje. "Videla sem fotografijo, pod katero ste zapisali, da je gospod iz ruševin rešil svojega konja. Pomislila sem, da so mnogi darovali hrano za ljudi, kar je odlično, a malokdo verjetno za živali," je Stanićeva povedala za Index.

"30. decembra smo na Facebooku delili objavo in se spraševali, ali bo sploh kakšen odziv," je dejala sogovornica in dodala, da je bil končni odziv izjemen. "Imeli smo le en sedemtonski tovornjak, a imeli bi jih lahko še desetkrat več, saj je bil odziv res neverjeten." Za dober namen je tovornjak odstopilo podjetje, za katero vozi njen partner, v akciji so sodelovale tudi številne kmetije in občani, ki so darovali hrano za male živali.

Zbiramo hrano za domače živali v Sisku in okolici! Veliko malih kmetov in lastnikov domačih živali, ki jih je prizadel...

Objavil/a Nuša Stanić dne Sreda, 30. december 2020

Nuša Stanić je skupaj s partnerjem pobirala večje stvari, denimo seno in koruzo, njeni sestri sta medtem zbirali manjše izdelke, ki so jih podarjali ljudje. "Vse skupaj smo naložili v tovornjak. Vsaka vreča hrane je pomagala ljudem in njihovim živalim," je dejala.

Dobrodelna Slovenka je za hrvaški Index povedala, da ne bo nikoli pozabila prizorov, ki so jo pričakali ob prihodu v najbolj prizadete kraje. "Najprej smo šli v Glino, kjer smo pustili hrano psom in mačkam, nato pa na Majske Poljane, kjer smo oddali hrano za živino. Ljudje so bili presrečni. To so res dobri ljudje, tega občutka ne znam niti opisati. Težko je bilo videti vse to, ljudje so prestrašeni, vsako jutro začutijo potres. Nič jim ni ostalo, a vendar imajo še vedno nekaj vneme in optimizma."  Stanićeva je za hrvaški medij poudarila, da bodo ljudje težke čase po potresu lahko preživeli, če jim bodo ljudje pomagali in se nanje spomnili tudi čez mesec dni in kasneje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta