"Ne joči. Mama, ne joči." Mala Jana teši objokano Petrinjko, petčlanska družina po potresu spi v prikolici

04.01.2021 15:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Decembrski potres v osrednji Hrvaški, ki je najbolj prizadel območje Petrinje in Gline, kraje in vasi večinoma na tresenje tal neodpornih starih opečnatih hiš v Baniji, vsak dan piše pretresljive zgodbe. 

Ta je iz zaselka Nebojan pri Petrinji, kjer je brez doma ostala tudi družina Maje Laktašić. Zdaj jih pet spi v kamp prikolici, ki so jo s svojim angažmajem dobili iz Istre, iz Poreča. Tudi mala Jana, za katero je mamica na koncu obiska novinarske ekipe televizije N1 ugotovila, da bo očitno novinarka. 

Deklico je objokana mama držala v naročju, ko jih je obiskala novinarka, in prestrašeni otrok je začel v mikrofon ponavljati "ne joči, mama, ne joči." Deklica se je trdno oklepala mikrofona, še ko je bila izjava že posneta, novinarka pa se je v ganljivi situaciji odzvala, kako upa, da ji, bodoči novinarki, ne bo treba nikoli poročati s takšnih terenov.  

*** Ganljivi posnetek si lahko pogledate TUKAJ ***   

"Strah nas je spati v hiši," v joku razlaga Janina mamica. "Mi smo majhna država velikih src, ko gre za takšne trenutke," se zahvali vsem, ki zdaj pomagajo. "Ves čas nas kličejo." Tudi delodajalec da je poklical takoj po potresu in ponudil pomoč ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta