Slovenski Rdeči križ za prizadete v potresih na Hrvaškem nakazal še 70 tisoč evrov. Najmanj 22 tisoč objektov je uničenih ali načetih

STA, VČ
07.01.2021 09:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaselek Gora pri Glini po potresih v prejšnjem tednu.
Andrej Petelinšek

Rdeči križ Slovenije je v sredo za pomoč prizadetim v potresih na Hrvaškem nakazal še 70.000 evrov na račun hrvaškega Rdečega križa. V tej vsoti so prispevki posameznikov in podjetij iz vse Slovenije. Skupno je Rdeči križ Slovenije za prizadete v potresih na Hrvaškem do zdaj zbral 143.500 evrov.

V trenutnih okoliščinah, pravijo iz kontaktov s hrvaškim Rdečim križem, so najbolj potrebna denarna sredstva. V Rdečem križu Slovenije dodajajo, da je na zelo velikem potresnem območju več kot 305 odročnih in težko dosegljivih zaselkov in vasi, do mnogih ne vodijo ceste in poti, številne pa so uničene in težko prevozne, zato so nekateri čakali na pomoč dlje.

Vsi, ki želijo pomagati, lahko svoj prispevek še vedno nakažejo na transakcijski račun Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, številka SI56 0310-0111-1122-296, odprt pri banki SKB. Kot namen naj navedejo Potres Hrvaška, za sklic pa SI00-96885.

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemah in T-2 lahko prispevajo tudi s poslanim SMS-sporočilom na 1919 z besedo SKUPAJ (1 evro) ali SKUPAJ5 (5 evrov).

Hrvaško je po rušilnem potresu, ki je prejšnji teden prizadel območje Petrinje, Gline, Siska, v sredo zvečer stresel nov močnejši potres z magnitudo 5 . Čutiti ga je bilo tudi v številnih drugih krajih na Hrvaškem in v Sloveniji.

V rušilnem potresu z magnitudo 6,2 prejšnji teden je umrlo sedem ljudi. Do danes so zaradi potresa prijavili škodo na več kot 22.000 objektih.

Tla v sisaško-moslavški županiji se tresejo vse od 28. decembra, ko so zabeležili potres z magnitudo 5. Od takrat je bilo na tem območju več sto potresnih sunkov, večinoma z magnitudo med 2 in 3. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta