Zelenski upa na Bidnovo podporo načrtu za končanje vojne

STA, A.L.
20.09.2024 17:49

Danes se je na obisku v Kijevu mudila Ursula von der Leyen in napovedala, da bo EU Ukrajini v okviru zaveze skupine G7 namenila posojilo v višini do 35 milijard evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki se bo prihodnji teden odpravil na obisk v ZDA, je danes izrazil upanje, da bo ameriški predsednik Joe Biden podprl njegov načrt za končanje vojne v Ukrajini, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Resnično upam, da bo ta načrt podprl," je na skupni novinarski konferenci s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen dejal Zelenski. Pojasnil je, da t. i. načrt za zmago zadeva odločitve, ki se bodo morale uresničiti med oktobrom in decembrom.

"To bi si zelo želeli. Potem verjamemo, da bo načrt deloval," je še dejal ukrajinski predsednik, ki je napovedal tudi, da bo novembra organiziral nov mednarodni mirovni vrh za Ukrajino, na katerega bo povabljena tudi Rusija.

Prihodnji teden bo Zelenski odpotoval v Washington, kjer se bo ločeno sestal z Bidnom, podpredsednico ZDA in demokratsko predsedniško kandidatko Kamalo Harris ter njenim izzivalcem in nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom.

Danes se je medtem na obisku v Kijevu mudila von der Leyen in napovedala, da bo EU Ukrajini v okviru zaveze skupine G7 namenila posojilo v višini do 35 milijard evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta