Županjo avstrijskega Gradca razglasili za najboljšo na svetu. To je razlog ...

Va
02.02.2024 15:49

Organizacija World Mayor ji je častno titulo podelila za leto 2023.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradec
Profimedia

Nesebično se razdaja za svoje mesto, meščanke in meščane. Njena odločitev, da velik del svoje plače razdeli ljudem v stiski, je požela široko odobravanje. "Elke Kahr je resnični primer liderstva in predanosti. Njeno vodenje je Gradec preobrazilo v model trajnosti, inkluzivnosti in kulturnega bogastva. Pod njenim županovanjem je mesto zacvetelo v pisano in ekološko ozaveščeno skupnost. Županja je s podpiranjem lokalnih podjetnikov, zelenih iniciativ in umetnosti obogatila življenje prebivalcev, iz Gradca pa naredila prekrasen prostor za bivanje. Meščanom in meščankam prisluhne, Gradec ima srečo, da ga vodi tako predana in vizionarska županja," je superlativov polna utemeljitev, ki jo povzema portal Rijeka danas. 

Elke Kahr je zaprisežena komunistka, navdihoval jo je tudi jugoslovanski socializem.
Sašo Bizjak

Hrvaški portal bralcem pojasni, da je županja Gradca na avstrijskem Štajerskem članica Komunistične partije Avstrije (KPÖ), ki je zadnja leta doživela "impresivno vrnitev v avstrijsko politično areno, s posebnim uspehom na Štajerskem". 

Kahr neguje prijateljske odnose tudi z drugimi evropskimi mesti, še piše portal, zlasti pa z župani Slovenije, ki je od Gradca oddaljena le nekaj kilometrov. Mesto pod njenim vodstvom postaja "diplomatsko središče med Balkanom in Avstrijo".

Elke Kahr je strastna zagovornica komunističnih idealov in globoko predana socialni pravičnosti. Navdihnila sta jo tako John Lennon kot Titov jugoslovanski socializem, še navaja portal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta