Božični čudež si vsak razlaga po svoje

Denis Živčec Denis Živčec
24.11.2019 02:27

Božični čas, najlepši čas. Sploh zato, ker čakam, da moj ponudnik televizijskih storitev spet odklene vse pornografske kanale. Kakšni dve leti opažam ta božični čudež.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

V resnici nisem niti vedel, da imam okoli petnajst kanalov s filmi za odrasle, dokler nisem na tisti lepi decembrski dan z daljincem nekako zašel predaleč in videl, kako se starejša gospa veseli z nekom, oblečenim v poštarja. Na drugem kanalu sta dve blondinki poskakovali s tipom, oblečenim v Božička. In pomislil sem: glej, zvezdice božje migljajo lepo! Priznam, zadeva me je na tisti večer, ki ni bil prav nič svet, nekoliko preveč posrkala vase in v družbi zanikrne filmske produkcije sem preživel mnogo več časa, kot bi bilo za advent primerno. Ne morem si pomagati. Pri filmih sem pač vajen počakati tako dolgo, da vidim, ali se na koncu poročita.
Vsako leto znova me preseneti, kako si zgodbo o božičnem čudežu vsak razlaga po svoje. In kaj vse se nekaterim zdi ključno za praznovanje Odrešenikovega rojstva. Neka trgovska veriga tako te dni oglašuje svojo ponudbo posebnih, božičnih izdelkov, v kateri je tudi gorčica z ananasom. Je še kaj bolj božičnega kot to? Prepričan sem, da so Sveti trije kralji takrat v tisti hlevček prinesli kadilo, zlato, mirto in kozarček gorčice z ananasom. Nasploh se v tem času zdi imenitna ideja božične motive natisniti na karkoli in ta karkoli nato prodajati kot izdelek, brez katerega bodo vaši prazniki preprosto zanič. Tako sem pred časom v trgovini zagledal veliko škatlo pralnega praška, na katero so natisnili snežinke, dodali pentljo in zadevo oglaševali kot čudovito darilo. Predstavljam si iskrice sreče v očeh žene, ki ji mož na sveti večer podari veliko škatlo praška za pranje barvnega perila. Če ji ob tem napolni še kuhinjsko korito s toplo vodo, detergentom in zraven prižge dišeče svečke, bo njen romantični večer popoln. Najboljše so tiste firme, ki niso niti toliko izvirne, da bi si za december izmislile nove izdelke, zato v božično embalažo dajo tisto, kar pač ponujajo že zadnjih deset let. Tako nastanejo božični tamponi, božične piščančje klobase, božično mleko in božični žvečilni gumiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta