Degustacija solzivca? Boljše kot Lent! Pridite, pridite!

Spoštovane, spoštovani, cenjene, cenjeni, mladi, stari, cepljeni, necepljeni! Pridite, pridite na vrhunsko degustacijo v najlepše mesto na svetu, ki bo zaposlila ne samo vaš vonj in okus, ampak tudi druge vaše čute.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Velikonja/Dnevnik

Če želite navsezgodaj zjutraj videti, slišati in občutiti, kako se na upravni enoti prijaviš na izpitno vožnjo, morate samo poklicati na upravno enoto tri tedne prej, da dobite termin. Ko pridete tja, naletite najprej na gručo nervoznih državljanov, ki čaka na vstop. Prijazna gospa vas pokliče po imenu in dovoli vstop. Ko želiš vstopiti skozi avtomatska vrata, ugotoviš, da so zaprta. Zraven stoji varnostnik in telefonira in morate počakati, da zaključi telefonski pogovor in pritisne na gumb za odpiranje vrat. Ko prideš do oddelka b, moraš spet počakati, da se sprosti eno od okenc. Če te vmes pritisne na stranišče in ne najdeš pravih vrat, te uslužbenka, ki jo vprašaš, kje je stranišče, preseneti z obilico humorja navsezgodaj zjutraj in ti pove, da ga tukaj pač ni. Ko opraviš potrebo, se vrneš do okenca, se prijaviš in zadovoljen odideš v nov dan.

Če želite videti in slišati, kako je, če želiš vstopiti v trgovino brez PCT-ja, se morate postaviti pred Namo in malo počakati. Ko vidite žensko srednjih let z dvanajstletno hčerko, se neopazno približajte, napnite ušesa in široko odprite oči. Lahko da boste videli, kako bo varnostnik preprečil vstop mami in hčerki, ker nimata pogojev za vstop. Ko bosta odhajali, se bo pognal za njima in mamo podrl na tla. Nevedni državljan bo priskočil na pomoč in varnostnik ga bo morda direktno na gobec. Če boste vztrajali dovolj dolgo, boste videli, da bo na koncu prišlo dvajset policistov, vklenilo nič hudega slutečega državljana, ki je skušal pomagati, videli boste, kako popisujejo in pišejo kazen mami in hčerki in kako varnostnik navdušeno opisuje dogodek policiji. Prevzeli vas bodo različni občutki. Lahko boste besni, zgroženi, lahko boste privoščljivi, lahko boste občutili sladostrastje, lahko se pa tudi vključite v dogodek in skušate pomagati. Odločiti se morate komu.

Če boste pomagali mami in hčerki, boste občutili batine varnostnika in kako je, če te vklenejo. Če pa boste pomagali varnostniku, boste občutili, kako je, ko nekoga na gobec. V vsakem primeru nepozabna izkušnja.

Če pa želite okusiti vonj in okus solzivca ali močnega vodnega curka, morate priti v torek ali sredo. Vztrajati morate dovolj dolgo, dokler policija ne ugotovi, da ste nasilni, in sproži 9. člen. Ooooo! To pa ja! Videli boste, kako protestniki bežijo, kako so ljudje, ki sedijo na pijači, popolnoma šokirani, kako starejši občani težko dihajo in jočejo, kako desetletni otrok, ki se vrača od prijatelja, v paniki kliče mamo, ker ne razume, zakaj ne more dihati in zakaj ga pečejo oči. Ko boste vdihnili solzivec, boste lahko okusili pečene mandlje, če pa boste prišli večkrat, bo okus postal občutljivejši. Mogoče boste zaznali tudi kakšne sadne note, mogoče tudi note na ražnju pečenega mesa. Skratka, večkrat ko boste na degustaciji, več boste okusili.

In tako se degustacijski dan v najlepšem mestu na svetu konča. Degustacija je celodnevna in brezplačna. Ker vem, da smo narod, ki nerad plača vstopnino, je ta degustacija kot nalašč za vas. Boljše kot Lent.

Pridite, pridite!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta