Držite ga, lopova

Borut Planinšič Borut Planinšič
15.09.2019 02:43

Saj sem slutil, da bom nekega dne poskusni zajec v kakšnem hudičevem eksperimentu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kam teče vaša?
Andrej Petelinšek

Ne, ne mislim na lokalno pošto, ki jo ukinjajo, kot so ukinili že marsikatero. Čez tisoč podpisov je bilo menda zbranih, da bi jo imeli še naprej. Seveda sem za to, da so jih nekaj tednov zbirali v naši mali trgovini, izvedel, ko je bilo prepozno. Prav nam je, ko pa hodimo v velika trgovska središča, čeprav sem doma že pred časom svetoval, da moramo postati bolj vpeti v lokalno sceno. Kdo te bo rešil, če ne sosed, in naš sosed je tak vseznalec, da je še poštarjem motorje popravljal, ko so padali po ulici in trosili kuverte. Zdaj pa to, poštna hvaležnost pa taka.
Da bi bili bolj vpeti, sem hčerko dal v uk gasilcem. Nič ne združuje tako kot prostovoljno gasilstvo. In gasilci imajo rešitev za vsako težavo, sem verjel. Nak, zaradi eksperimenta, ki se ga bomo v našem naselju bojda šli med prvimi v mestu, je nastal problem, ki najbolj tepe prav njih. Minule dni smo v ulici odpirali Nigradovo pošto. Obvestilo o pravilih odvajanja padavinskih voda se ji reče kunštno. Po domače pa zahteva, da si vodo iz žlebov spelješ kamorkoli, le v kanalizacijo ne. Pravemu dopisu seveda ne sme manjkati omemba "pristojnega inšpekcijskega organa". Nič narobe, pravila so pravila in grožnja poplav ni hec. A ravno zato, ker ni hec, bi človek pričakoval, da bo stroka risala, pisala in grmela po terenu, ne pa prišla samo preverit, kako si se znašel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta