(FOTO) Jerry Hall: Ženska za milijarderje in rock zvezdnike

Denis Živčec Denis Živčec
03.07.2022 04:45

Poželenje je izpuhtelo; 91-letni medijski tajkun Rupert Murdoch in "Jaggerjeva bivša" Jerry Hall dolgoročno ne vidita več skupne prihodnosti. Kaj sploh vemo o tej lepotici?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako romantičen dopust sta si Jerry Hall in Rupert Murdoch leta 2009 privoščila na Barbadosu.
Profimedia

Medijski mogotec Rupert Murdoch in igralka Jerry Hall se ločujeta, tako je poročal New York Times, ki se sklicuje na dva vira blizu paru. Murdoch in Jerry Hall ste se poročila na slovesnosti v središču Londona marca 2016. Vodja korporacije Fox Corp in nekdanja supermodelka sta bila večkrat tarča tabloidov, ki so pozorno spremljali njuno poroko v znameniti stavbi Spencer House pa tudi praznovanje ob Murdochovem 90. rojstnem dnevu lani v restavraciji Tavern on the Green v New Yorku. Murdochova četrta ločitev verjetno ne bo vplivala na lastniško strukturo podjetij, v katerih ima deleže, vključno s Fox Corp, matično družbo Fox News Channel in News Corp, ki izdaja Wall Street Journal, je zapisano v poročilu. Mnogi so se čudili, ko so 65-letno nekdanjo manekenko Jerry Hall in medijskega mogotca pred sedmimi leti prvič v javnosti opazili kot par.

Javnost je mislila, da gre za afero, a Rupert in Jerry sta se leta 2016 poročila v londonski cerkvi St. Bride.
Reuters

Zaroko sta objavila januarja 2016, 25-letna starostna razlika pa jima očitno ni povzročala težav. Par se je nato odločil kljubovati vsem oviram, vključno z žaljivimi komentarji. Jerry Hall ima po drugi strani dolgo zgodovino slavnih ljubimcev in partnerjev, Murdoch je le zadnji v njenem slavnem nizu. Njena najbolj znana zveza je s pevcem skupine Rolling Stones Mickom Jaggerjem.

Od fanta do fanta in do milijard

Jerry je kot očarljiva lepotica osvojila Mickovo srce že leta 1977, poročila pa se je z njim šele leta 1990 na Baliju. Devet let pozneje je bil njun zakon razglašen za neveljaven in pozneje sta se odločila, da razmerje prekineta, domnevno zaradi njegove nezvestobe in afer z ženskami.

Tako je si je Jerry leta 1997 z Mickom Jaggerjem ogledovala revije na londonskem modnem tednu. Bila sta eden najbolj vročih parov na sceni.
Reuters

Bila pa je tudi tista, ki je varala, kar je nekoč tudi sama priznala. Leta 1980 je bila namreč s takrat poročenim ameriškim tajkunom Robertom Sangsterjem, da bi se Micku maščevala za eno od prevar. Po Jaggerju je ljubila soustanovitelja Microsofta Paula Allena. Paparaci so ju ujeli na njegovi jahti, a po dveh mesecih nista želela potrditi, da sta bila kdaj skupaj. Leto pozneje se je znašla v naročju filmskega producenta Georgea Wauda, ​​ki je od nje mlajši enajst let. Par je bil skupaj dve leti, nato pa je Jerry Hall prehajala od fanta do fanta, dokler se ni ustalila z Murdochom.

Jerry Hall je na sceni prisotna že zelo dolgo. Tako je leta 1984 stopala na modni reviji hiše Chanel na pariškem jesenskem modnem tednu.
Profimedia

Jerry je na modni sceni ostala aktivna zelo dolgo, pravzaprav še ni rekla zadnje. Spomnimo se leta 2008, ko je nemški modni oblikovalec Karl Lagerfeld za zvezdo nove oglasne kampanje Chanelovih torbic izbral prav nekdanjo ženo rockerja Micka Jaggerja. Jerry Hall se je na snemanju odlično znašla v vlogi starejše ženske, ki se razide z veliko mlajšim ljubimcem. Lagerfeld je namreč navdih za zgodbo kampanje našel v romanu z naslovom Cherí, delu francoske pisateljice Colette, ki govori o koncu šestletne romance med mladim moškim in skoraj dvakrat starejšo žensko. Vloga mladega Cheríja je pripadla manekenu Baptistu Giabiconiju, ki je z modno hišo Chanel sodeloval že pri kratkem nemem filmu, s katerim so otvorili modno revijo Pariz-Moskva. S svojim likom se je poistovetila takrat 52-letna Jerry, ki je bila naravnost navdušena nad Lagerfeldom, zatrjevala je, da jo vloga starejše ženske niti malo ne moti. O snemanju za oglasno kampanjo pa je dejala: "To je bila ena najboljših izkušenj s fotografom, kakršne nisem imela že leta. Na snemanju sem se zares zabavala. No, moja najboljša leta so za mano, tako da je bil to zame resnično dragocen trenutek."

S svojimi razvpito dolgimi nogami je 183 centimetrov visoka lepotica omrežila marsikaterega mogotca.
Reuters

Mlajši moški v njeni postelji nimajo kaj iskati

Leto kasneje je v intervjuju za revijo V brez zadržkov spregovorila o nekdanjem možu Jaggerju in njunem zakonu ter namignila, kaj vse bo zajela avtobiografija. Njeno izpoved so začinile izzivalne fotografije, na katerih je pozirala z 19-letnim fotomodelom. Bi se v postelji tudi v resnici znašla s toliko mlajšim moškim? "Po mojem so spolni odnosi s tako mladimi dolgočasni. Raje imam starejše in bolj izkušene. Povrhu pa se mi gnusi že misel na seks z moškim, ki je star kot moji otroci," je pojasnila.

Teksašanka je bila z Jaggerjem poročena devet let, dokler je leta 1999 ni prevaral z lepotico Luciano Morad. Takrat 29-letno Brazilko je Jagger spoznal na koncertu v Riu de Janeiru in kaj kmalu sta začela strastno razmerje. A kratkotrajno, saj si je že februarja 2001 našel še mlajšo, 23-letno Sophie Dahl. Leta 2002, na skupni turneji z zasedbo The Corrs, si je zaman poskušal pridobiti naklonjenost takrat 28-letne pevke Andree Corr. Kasneje se je zbližal s komaj 23-letno Molly Miller Mundy, hčerko enega od njegovih aristokratskih prijateljev, čeprav se je že takrat sestajal z ameriško dolgonogo modno oblikovalko L'Wren Scott. Ta je štela zrelih 41 let, a je kljub temu bila komaj nekaj let starejša od njegovega najstarejšega od sedmih otrok, hčerke Karis, ki se mu je rodila v razmerju z Marsho Hunt. Seveda pa nobena ne prekaša takrat komaj 17-letne švedske manekenke Caroline Winberg, ki naj bi jo bil zvezdnik po modni reviji bombardiral s telefonskimi klici.

Kljub zelo zrelim letom naj bi bilo v zakonu manekenke in milijarderja kar poskočno.
Profimedia

Jerry Hall prav lahko v zakonu z Jaggerjem torej ni bilo, najbrž pa je v zvezi z Murdochom, ki počasi koraka proti stotici, vsaj z njegovimi ljubicami imela manj preglavic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta