(FOTO) Mednarodna spalnica v Marburgu, v kateri se bolj malo spi

Irena Bedrač
28.07.2019 03:24

Pestro in nepozabno na športnem kampu šestih držav v Marburgu. Med 300 otroki tudi mariborska občinska ekspedicija, ki jo je sestavljalo 38 košarkaric, nogometašic in nogometašev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborska zasedba v Marburgu
Irena Bedrač

Enajst deklet, starih od enajst do štirinajst let, in njihov sovrstnik, ki je nadomestil poškodovano vratarko, so pogumno stopili na nogometno igrišče. Nasprotnice, v povprečju leto starejše in za vsaj glavo višje Francozinje, jih niso prestrašile. Temnopolta in dolgonoga dekleta ženskega nogometnega kluba iz Poitiersa so verjela, da bodo s predstavnicami ženskega dela Nogometnega kluba Maribor Tabor opravila zlahka. Toda končni rezultat 1:1 in skorajšnji zadetek vijolic za zmago v zadnjih sekundah tekme sta trenerja in spremljevalce skupine deklet in fantov na kampu šestih držav v nemškem Marburgu izjemno navdušila. Deklice so še dolgo v noč razpravljale o nogometni tekmi, ki je med njimi še okrepila prijateljske vezi.

Četrtič v Marburgu

Kamp šestih narodov (Six Nations Camp) v športnem parku ob stadionu Georga Gassmanna je letos med 9. in 16. julijem potekal četrtič. Nanj Marburg vsako drugo leto povabi mlade športnike iz pobratenih mest. Poleg Nemcev, mladih iz nemškega Eisenacha, pridemo še Mariborčani, deklice in dečki Poitiersa; vabilu se tradicionalno odzovejo še nadobudni športniki iz drugega največjega tunizijskega mesta Sfax in romunskega kraja Sibiu. Predstavnikov angleškega Northamptona, ki so sicer vabljeni, letos ni bilo. Organizatorji neuradno povedo, da naj jih ne bi mikalo skupinsko spanje v telovadnici, pa tudi zahteve Angležev po zagotavljanju varnosti so nekoliko previsoke. Njihova odsotnost niti za hip ni zmotila 300 otrok, ki so brez težav premagovali jezikovne in kulturne različnosti.

Na odprtju
Irena Bedrač
Irena Bedrač

Tudi ples, fitnes, plavanje

Čeprav se največ udeležencev kampa ukvarja z nogometom, enotedensko druženje ni namenjeno le tej disciplini. Kamp poleg različnih kultur in narodov združuje tudi različne športe: nogomet, košarko, plavanje in odbojko na mivki. Slovensko ekipo je sestavljalo 13 deklet in 15 fantov NK Maribor Tabor ter deset košarkaric selekcije U13 (in tudi nekoliko mlajših) mariborskega Ženskega košarkarskega društva.

Dobro jutro, zaspanke
Irena Bedrač
Irena Bedrač
Francozinje so tiste večje.
Irena Bedrač
Druženje z romunskimi dečki
Irena Bedrač
Irena Bedrač

Yu Generacija za popestritev

V času Kampa šestih narodov je v Marburgu potekal tudi tradicionalni tridnevni festival, ki je dodobra napolnil strme ulice slikovitega univerzitetnega mesta v nemški zvezni deželi Hessen. In ko je mariborska rock zasedba Yu Generacija na odru na reki Lahn zapela klubsko himno, so mariborski otroci navdušeno poskakovali, seveda so zato na veliki prijateljski turnir, ki je bil naslednji dan, skoraj pozabili. Pa saj so bili na počitnicah!
Pestro športno in družabno dogajanje na kampu v Marburgu je nekoliko zmotilo le vreme, nekaj dni je obilneje deževalo, a se udeleženci kampa nad vremenom niso pritoževali. Aktivnosti na prostem so se takrat spontano preselile v z zavesami razdeljeno športno dvorano, ki se je ponoči spremenila v mednarodno spalnico. Maribor in nemški Marburg - v nemščini torej Maribor, sta pobrateni od leta 1969. Mariborčanom je udeležbo na Kampu šestih narodov omogočila Športna zveza Maribor. Nemški gostitelji so se potrudili in poleg prijateljskih turnirjev ponudili še druge zabavne prireditve. Malo smo sicer pogrešali pregovorno nemško točnost in urejenost, bili pa toliko bolj presenečeni nad nemško odprtostjo in gostoljubnostjo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta