Maribor ga je pokopal. A svetovni rekorder je vstal od mrtvih! In v finalu evropske lige bo spet srečal Mariborčana

Borut Planinšič ml.
15.05.2022 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2011 je modre iz Glasgowa pokopal Dalibor Volaš.
Leta 2011 je modre iz Glasgowa pokopal Dalibor Volaš.
Drago Wernig
Rangers je eno največjih sramot v 150-letni zgodovini dočakal leta 2017, ko ga je z 2:0 (na Ibroxu je bilo 1:0 za Škote) v prvi rundi kvalifikacij za evropsko ligo ven vrgel luksemburški palček Progres Niederkorn. Klub, ki je dotlej v Evropi dal - en gol. Potem pa je pred štirimi leti za trenerja prišla legenda Liverpoola. Steven Gerrard. Sezono pozneje je Rangers prvič po devetih letih zmagal na zanj najbolj sovražnem terenu, v Celtic Parku. In lani spet postal državni prvak, nepremagani prvak s klubskim rekordom 102 točk.

Novembra je Gerrarda premamila angleška premier liga, klic Aston Ville. Toda nastavek za veliko vrnitev je bil tu. Nekdanji ranger Giovanni van Bronckhorst je nadaljeval, kjer se je Gerrard ustavil, in desetletje po bankrotu so zapored padali Borussia Dortmund, Crvena zvezda, Braga ... Kako s polfinalom evropske lige, z RB Leipzigom, opravi klub divjih zasukov? John Lundstram je v desetih letih potikanja po angleških nižjih ligah dal vsega 14 golov, za Rangers pa enega. Odločilnega. Finalnega. In da bo 18. maj v Sevilli, ko bo glavni sodnik Mariborčan Slavko Vinčić, še bolj nenavaden: nad klub, ki se je s škotskega dna vrnil v evropske vrhove, gre Eintracht iz Frankfurta, ki finala ni videl 42 let.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta