Naslov pride domov

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
18.11.2018 00:18

Po polovici državnega prvenstva za nogometašice je že bolj ali manj jasno, da si bodo Pomurke na žuto-plavi dres prišile sedmo šampionsko zvezdico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šampionke (od leve, sprednja vrsta): Eva Potočnik, Sara Agrež, Sara Makovec, Špela Kolbl, Tjaša Nemec, Luana Zajmi; (druga vrsta): Tjaša Tibaut; Špela Rozmarič, Zala Meršnik, Kaja Korošec, Anja Prša (kapetanka)
Boštjan Rous/Boko

Po dveh letih se naslov državnih prvakinj v nogometu zanesljivo vrača v Pomurje. Resda je za nogometašicami šele polovica prvenstvenih tekem, toda prednost vodilne ekipe pred glavno konkurentko Olimpijo je bolj ali manj neulovljiva. Neporažene Pomurke bi morale do konca prvenstva na več tekmah odigrati katastrofalno in oddati vsaj deset točk, da bi jih Ljubljančanke, prvakinje zadnjih dveh sezon, ob polnem izkupičku vendarle prehitele.
Dokler pa obstaja teoretična možnost, da se jim sedma šampionska zvezdica izmuzne, v klubu ŽNK Telemach GMT Beltinci ne zganjajo evforije. "Nikakor še ne slavimo, trdo treniramo in razmišljamo le o naslednji temi, ko se to nedeljo ob 11. uri pomerimo z Radomljami. Prvo mesto na lestvici nas ni uspavalo, še naprej na treningih vztrajno iščemo možnosti za napredek v naši igri," je skromna trenerka Nuša Ladinek, ki je v tej sezoni ekipi vrnila zmagovito miselnost. "Če zaigrajo, kot znajo, jih je skoraj nemogoče premagati," je nekoliko bolj veder Peter Dominko, tiskovni predstavnik pomurskega kluba: "Šampanjca pa še ne hladimo!" Ima pa hladilnik v Bratoncih že primerno nizko temperaturo.
Olimpija je v tej sezoni padla dvakrat (3:2 v Bratoncih, 1:0 v bežigrajskem Športnem parku Jama), druge ekipe v osemčlanski ligi so srečne, če se izognejo pomurski desetici (desetim golom v mreži). Žuto-plave so se uigrale in v zadnjih krogih gazijo nasprotnice: Ajdovščino so odpihnile z rezultatom 15:1, Krim z 10:0 in Cerklje s 13:1; minulo nedeljo je v Velesovem že v 18. sekundi v polno zadela Eva Potočnik! Na lestvici strelk izstopata Špela Kolbl (19 zadetkov) in povratnica iz Olimpije Tjaša Tibaut (14).
Če parafriziramo angleško himno z evropskega prvenstva za nogometaše leta 1996 (Football´s Coming Home/Nogomet prihaja domov), potem lahko rečemo, da se tudi slovenski ženski nogomet vrača domov. Članska selekcija ŽNK Olimpija se je, bolj ali manj, izkazala za umetno tvorbo, ki na dolgi rok nima perspektive. Podmladek Olimpije je komaj omembe vreden, v kadetski konkurenci so zmajčice predzadnje, za ligo U-15 sploh niso sestavile ekipe. V nasprotju z Olimpijo imajo v Pomurje zastavljen piramidalni sistem mlajših selekcij - od kategorije U-9 do kadetinj -, ki ga je zakoličil nekdanji direktor kluba Štefan Kozic, ki se je sicer letos športno upokojil in predal štafetno palico zdajšnjemu predsedniku Branku Grosu.
Na zadnji prijateljski reprezentančni tekmi v Gornji Radgoni je selektor Borut Jarc vpoklical kar sedmerico žuto-plavih. Zala Meršnik, Špela Rozmarič, Sara Agrež, Kaja Korošec in Špela Kolbl so tekmo z Albanijo (2.0) začele v prvi enajsterici, v igro sta vstopili še Sara Makovec in Anja Prša, dvakratna strelka Mateja Zver pa je tudi bivša nogometašica ŽNK Pomurje. Več kot dovolj razlogov za optimizem Pomurk pred bližnjim zimskim počitkom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta