NK Mura: V zlati sredini se dobro počutijo

Tomo Köleš
30.12.2018 03:33

Nogometaši Mure so prvi del prvenstva končali na šestem mestu, kar je po mnenju njihovega trenerja Anteja Šimundže pozitivno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Sirk, prvi strelec prve lige
Sašo Bizjak

Mura je po neodločenem izidu s Triglavom prvi del sezone končala s šestimi zmagami, šestimi remiji in sedmimi porazi, kar jo s 24 točkami uvršča na šesto mesto. Če bi dosegla zmagi na zadnjih dveh zaporednih domačih tekmah, bi šla na novoletne počitnice kot četrta, a je od možnih šestih točk iztržila samo eno. Proti koncu prvega dela je bil davek zaradi poškodb in kartonov preprosto prevelik, saj ni bilo kroga, v katerem ne bi manjkal vsaj eden od ključnih igralcev.

Predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič in trener Ante Šimundža

Realist Šimundža

Tudi dejstvo, da na zadnjih dveh domačih tekmah njegovi varovanci niso dosegli niti enega zadetka, ga ne skrbi: "Smo pa zato zadevali na nekaterih prejšnjih tekmah, kjer tega skoraj nihče ni pričakoval. Tudi zdaj smo si ustvarjali priložnosti, čeprav smo pričakovali obrambno igro nasprotnika. To so stvari, ki se dogajajo že od prej. Ko se ti ne odpre, se ti ne odpre. Pomembno je, da smo prihajali do priložnosti. Slabši realizaciji je na koncu morda botrovalo tudi težko igrišče. Vendar smo že doslej bili toliko konkretni v napadu, da se te stvari nekako uravnovesijo."

Rezultat na semaforju ni napačen.
Aleš Cipot

Na počitnicah do 7. januarja

A najbolj pozitivna stvar v prvem delu poleg uvrstitve v polfinale pokala Slovenije (Mura se bo dvakrat pomerila z Mariborom) je vsekakor izjemna pripadnost pristašev Mure, ki so klub spremljali dobesedno vsepovsod. Kar 5000 jih je napolnilo stadion na obračunih z Olimpijo in Mariborom, in ravno oni so poskrbeli, da se je v Stožicah na dvoboju z zmaji zbralo kar 8800 gledalcev.
Na preostalih domačih srečanjih jih je bilo v povprečju od dva do tri tisoč, kar so impresivne številke za klub, ki prihaja iz mesta z manj kot 20 tisoč prebivalci. Ogromna pa je tudi medsebojna pripadnost igralcev Mure. Žiga Kous, ki je nastopal že za Domžale in Celje, je razkril: "Tako dobrega vzdušja, kot je med nami, nisem doživel še nikjer drugje. Tudi vsakega novinca takoj sprejmemo in se izredno hitro vklopi v našo družbo. Družimo pa se večkrat tudi zunaj naših treningov."
Odslej se bodo za nekaj časa malce manj družili, saj so dobili en mesec prosto. "Moramo se zavedati, da marsikdo ni imel tako dolge sezone. In to je spet nekaj novega za nas. Ne bo toliko premora kot v prejšnji sezoni, zato je najprej potreben počitek," pojasnjuje Šimundža.

Žiga Kous: "Vzdušje je odlično."
Aleš Cipot
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta