Nostradamusi pripravljeni na Euro

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
14.06.2024 06:00

Naši nogometaši so zmagali že z uvrstitvijo na Euro, če pa bo padla še kakšna nemška sladica - če bomo denimo stresli Srbe, kot napoveduje Brane Oblak - toliko bolje. Na Euro gremo tekmecem stisnit roko, naj bo, kar bo!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksander Javornik upa, da bo Slovenija na tem Euru šla do konca.
Reuters

No, zdaj ko smo glede udeležbe (41-odstotna) častno opravili z evropskimi volitvami in štirimi slovenskimi referendumi (prav ponosen sem na naš narod, da je premagal srednjeveški strah pred uporabo trave v osebne namene), se bo velik del volilnega telesa podal na navijaško romanje v Nemčijo. V nedeljo bodo, po 24 letih in treh dneh, slovenski nogometaši zaigrali na evropskem prvenstvu. Kar je zame čudovito, je to, da se nihče od navijačev ne obremenjuje z rezultatom - niti selektor.

Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance
Reuters

Matjaž Kek se je čustveno razdajal v intervjujih pred potjo na Euro; nekdanjemu dijaku mariborske III. gimnazije privoščimo, da je na tak način razpršil svoje nepozabne trenutke slave, ker si jih je zaslužil. Sploh pa mu čestitam za besede, izrečene v radijski oddaji Mihilizem: "Če ne boš znal biti velik v porazu, ne boš imel prave šanse biti velik zmagovalec. To pomeni, da to (poraz) jemlješ kot del življenja - da v športu vedno ne moreš zmagati. Če ne znaš biti v porazu dovolj samokritičen, objektiven, stisniti roko tistemu, ki je boljši od tebe ... pa tudi če se ti je zgodila kakšna sodniška krivica, potem si ne zaslužiš biti velik zmagovalec."

Naši nogometaši so zmagali že z uvrstitvijo na Euro, če pa bo padla še kakšna nemška sladica - če bomo denimo stresli Srbe, kot napoveduje Brane Oblak - toliko bolje. Na Euro gremo tekmecem stisnit roko, naj bo, kar bo!

Pokal (kopijo) seveda že ima Aleksander Javornik - Žavski. To je tisti slovenski admiral, ki vedno in povsod, kjer nastopajo vrhunski slovenski športniki, dviguje pokal. Tudi v Tacnu, v kajaku in kanuju na divjih vodah! Tito, kot ga tudi kličejo, se je na facebooku toplo zahvalil pokroviteljem, ki so mu omogočili, da bo na Euro ponesel 1,7-kilogramski pokal. V športu so dovoljene sanje, nihče ne tekmuje, da bi bil zadnji. Žavski je sanjal, da bomo postali evropski prvaki v košarki 2017. Ko so ga kamere v skupini na Finskem predstavljale kot vaškega posebneža s pokalom, je bil za marsikoga naiven in smešen. No, po istanbulski evforiji in finalni zmagi nad Srbijo so ga tuji mediji kovali v zvezde in ga poimenovali Admiral Nostradamus. Aleksander upa, da bo Slovenija na tem Euru šla do konca, resnici na ljubo bi bili srečni že, če bo še naš legendarni Brane oklican za Nostradamusa - če bomo torej stresli vsaj enega od treh tekmecev v skupini. In bo Slovenija šla naprej!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta