Pomladna svežina na srebrni preprogi: Paša za oči, ki ljubijo barve

Denis Bende Živčec
21.01.2024 03:00

Večina gostov podelitve emmyjev je stavila na klasično eleganco, nekateri zvezdniki pa so z ljubeznijo do barv in vzorcev navdušili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zelena senzacija. Voditeljica Padma Lakshmi v limetasti obleki znamke Marchesa
Profimedia

Sezona podeljevanja nagrad je čez lužo v polnem teku. Po podelitvi zlatih globusov in ameriških kritiških nagrad so v ponedeljek v gledališču Peacock v Los Angelesu že 75. podelili nagrade primetime emmy. Smetana se je zbrala, modni kritiki so pod drobnogled vzeli dogajanje na rdeči preprogi, ki je bila v resnici srebrna, in hitro ugotovili, da prevladujejo črne in rdeče obleke. Zelo drznih modnih prebojev je bilo malo, zvezdniški gostje so večinoma ostali zapisani varni klasiki, a nekaj presežkov je med njimi vendarle bilo.

Igralka in producentka Katherine Heigl je sledila varni liniji s škrlatno obleko znamke Reem Acra in pričesko v stilu Marilyn Monroe. Zvezdnica serije Nasledstvo Sarah Snook je prav tako kanalizirala stari hollywoodski glamur v elegantni obleki Vivienne Westwood barve maka, medtem ko je britanska igralka in glasbenica Suki Waterhouse pokazala svojo mladostniško igrivost v svetlo rdeči obleki Valentino Haute Couture s strateško nameščenimi stranskimi izrezi.

Elizabeth Debicki, fantastična princesa Diana iz serije The Crown, je stavila na črn žamet znamke Christian Dior Haute Couture.
Profimedia

Med tistimi, ki so se odločile za elegantno črno obleko, so Lizzy Caplan (v vintage kreaciji Yohjija Yamamota), Christina Ricci (obleka Saint Laurenta) in Riley Keough (Chanel). Ayo Edebiri je bila med najbolje oblečenimi gostjami večera v črni usnjeni obleki znamke Louis Vuitton s strukturiranim balonastim krilom.

Resda je šele januar, a na rdeči preprogi podelitve emmyjev je bila pomlad že v zraku. Številni udeleženci so se odločili za sveže zelene odtenke – od privlačne zelene Guccijeve obleke Jessice Chastain do mehke Marchesine kreacije, okrašene s perlami, ki jo je nosila zvezdnica filma Ted Lasso Hannah Waddingham.

Tudi Jessica Chastain je z Guccijevo kreacijo v zelenemu valu.
Profimedia

Na ogled so bili tudi številni cvetlični detajli: na izvezenem satenastem krilu Louis Vuitton igralke in komičarke Ali Wong pa na dekupažni cvetlični obleki Simone Tabasco, ki je izbrala znamko Marni, in na njeni soigralki iz Belega lotosa Meghann Fahy, ki je blestela v po meri narejeni obleki Armani Privé. Rob dekolteja so krasile rdeče vrtnice.

Nekonvencionalni suknjiči in rožice

Cvetlična tema je prešla tudi na moška oblačila. Donald Glover je nosil žametni top in hlače z Bodejevimi rožami. Voditelj podelitve Anthony Anderson pa je oblekel črn suknjič znamke Etro s prav tako izvezenimi lilijami.

Dogodek je bil načrtovan za september 2023, vendar so ga morali zaradi stavke filmarskega sindikata prvič po letu 2001 prestaviti. Kljub temu je večer prinesel kar veliko barvitosti in optimizma. Videli smo nekaj poigravanj s smokingi in številne barvite interpretacije večernih oblačil iz bujnega satena, bogatega žameta in prosojnega tila.

Doris Hancox in voditelj Anthony Anderson v obleki Etro z izvezenimi lilijami
Profimedia

Igralka Sheryl Lee Ralph je nosila obleko Christiana Siriana, ki je v zgornjem delu spominja na smoking krem barve, spodaj pa se je razširila v slogu morske deklice. Issa Rae je nosila pernato obleko v slogu do tal segajočega kaftana iz kolekcije Pamelle Roland za pomlad-poletje 2024. Igralka Joy Sunday je pokazala bel hlačni kostim Safiyaa z odprtimi rameni in pripeto vlečko.

Na drugi strani barvnega spektra je bilo veliko črnih smokingov v kombinaciji s črnimi srajcami, kravatami in čevlji. Igralci Lionel Boyce, Edwin Lee Gibson, Kevin Alves, Brett Goldstein in Theo James ter pisatelj in igralec Will Sharpe so bili vsi oblečeni v črno. Videli smo jo tudi na igralcu Niecyju Nash-Bettsu, ki je nosil obleko Grete Constantine iz žameta in satena, igralka Elizabeth Debicki je oblekla črn žamet znamke Christian Dior Haute Couture, Laverne Cox pa oprijeto vintage obleko brez naramnic hiše Thierry Mugler.

Ko smokingi niso bili konvencionalni, smo videli kar nekaj razgaljenih moških prsi. Liv Hewson, ki v igri za nagrade ni bil_a zaradi umanjkanja spolno nevtralne kategorije igralcev, je pokazal_a brazgotino po odstranitvi dojk v širokem fraku znamke Moschino, medtem ko je bil igralec Tyler James Williams brez srajce, le v črnem usnjenem kostimu Dolce & Gabbana. Tudi Bobby Berk je bil gol pod svojo obleko Banana Republic. Igralec in vplivnež Reece Feldman je svoj črni smoking Saint Laurent poudaril s prosojnim do tal dolgim šalom.

Obleke, sočne kot limeta

Joseph Lee je nosil bledo sivo obleko in prozorno srajco, medtem ko je bil smoking igralca Chrisa Perfettija mornarsko moder. Smoking Billa Haderja Dior Men je bil srebrn, prav tako smokinga, ki sta ju nosila Brian Cox in Kumail Nanjiani. Igralec Kevin Pollak in glasbenik Michael Trotter Jr. iz skupine The War and Treaty sta nosila roza žametni jakni, medtem je Joel Kim Booster oblekel rjavi smoking Todda Snyderja, Anthony Carrigan pa jakno iz govejega usnja, RuPaul je kombiniral črn smoking z bleščicami in rožnato srajco s pentljo. Eden večjih trendov so bile barve in kroji, ki jih je navdihnil balet. Trend, imenovan "balletcore", smo opazili na številnih zvezdnikih - vključno z Ayo Edebiri, ki je nosila kreacijo Louis Vuitton, Quinto Brunson, ki je izbrala Dior Haute Couture, in Jenno Ortega, ki je prav tako nosila Dior Haute Couture, ter Simono Tabasco, ki se je oblekla v Marni. Claire Danes je nosila roza vintage obleko Balmain, kar kaže, da val navdušenja nad barbikami še traja.

Italijanska igralka Simona Tabasco, zvezdnica Belega lotusa, vsa v rožicah modne hiše Marni
Profimedia

Čeprav smo sredi zime, smo na dogodku videli tudi nekaj zelo žarečih barv. Všečni so bili zeleni odtenki, od neonske in limete do olivne in smaragdne. Igralka Rhea Seehorn je nosila bleščečo limetasto obleko Naeem Khan, slavna TV-voditeljica Padma Lakshmi pa limeta zeleno obleko hiše Marchesa s polnim krilom. Bili so tam tudi svetlejši odtenki zelene, vključno s prosojno obleko Marchesa v barvi morske pene igralke Hannah Waddingham, temno zeleno obleko igralca J. Smith-Camerona, obleko Saint Laurenta v barvi likerja Chartreuse igralke Sophie Thatcher in smaragdnim krilom avtorice Taylor Jenkins Reid. Emmyji so torej bili pravi znanilci pomladi.

Zadetek v polno. Joseph Lee iz serije Beef v bledo sivi obleki in prosojni srajci
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta