V novo leto stopite šik kot Parižanke

Denis Bende Živčec
07.01.2024 04:30

Pri snovanju modnega sloga navdih najdemo pri najbolje oblečenih ženskah na svetu. Kaj bodo letos nosile francoske modne mačke?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Parižanke prisegajo na udobje, samosvojost, a skrbno izbrane detajle. Rdeča baretka je že taka.
Profimedia

Kakšen nasvet nam lahko dajo pregovorno najbolje oblečene ženske na svetu? Govorimo seveda o Francozinjah, ki že stoletja veljajo za modni vzor damam po vsem svetu. Jesensko-zimska sezona je v polnem teku, zato smo se odločili izpostaviti nekaj modelov čevljev, oblek in vrst parfumov, ki jih Francozinje v tem delu leta najraje nosijo. Med njimi je kar nekaj zelo dobrih znancev, zagotovo pa tudi nekaj navdiha za kak nov modni eksperiment.

1. Mary Jane

Mary Jane je ameriško ime za zaprte čevlje z enim ali več paščki, ki gredo čez nart. To sezono lahko nosite modele z ravnim podplatom ali oglato, blok peto.

2. Visoki škornji do kolen

So modna klasika, s katero preprosto ne morete zgrešiti. Izbirate lahko med modeli z ravnim podplatom in tistimi z visoko peto.

3. Balerinke

Ne, niste prepozni. Zagotovo je pred nami še kar nekaj dni, v katerih bomo balerinke lahko vključili v svoje modne kombinacije. Francozinje jih imajo še posebej rade v kombinaciji z modrim džinsom.

4. Retro superge

Francozinje ob sproščenih priložnostih rade obujejo tudi superge, med njihovimi najljubšimi modeli pa so retro. 

5. Kavbojski škornji

Že leta ženske po vsem svetu obožujejo kavbojske škornje. Ker so preprosto frajersko nonšalantni. Med njimi so tudi Francozinje.

Škornji Zara
Zara.com

6. Mokasini/loaferji

Še ena klasika, ko govorimo o obutvi. Veljajo za nepogrešljiv del jesenske garderobe najbolje oblečenih žensk na svetu.

7. Rdeči detajli

Rdeča barva je bila ena najbolj priljubljenih barv v letu 2023, tako bo tudi letos, videvali jo bomo v vseh delih garderobe.

Parižanke prisegajo na udobje, samosvojost, a skrbno izbrane detajle. Rdeča baretka je že taka.
Profimedia

8. Kanarčkasto rumena oblačila

Rumena bo letos velik modni trend in glede na to, da se njihova garderoba običajno vrti okoli nevtralne barvne palete, bo to morda najbolj zanimiv trend, ki ga bodo Francozinje sprejele.

Francozinje običajno sledijo nevtralni barvni lestvici, rdeča in rumena bosta letos svetli izjemi.
Profimedia

9. Choker ogrlice

Vpadljive ogrlice z debelimi trakovi in ​​še drznejšimi obeski so že stalnica oprav Francozinj, nosimo jih lahko tudi s preprostimi kosi, kot so volnene jopice.

10. Sivi džins

Sive kavbojke, predvsem široki modeli, bodo v letu 2024 velik trend, poleg Francozinj pa jih lahko nosite tudi vi, saj je ponudba sivih kavbojk v trgovinah bogata.

Prišel je čas sivega džinsa.
Stradivarius.com

11. Karirasti vzorec

Karirasti vzorec je del modnih kolekcij za leto, ki je pred nami, dobra stran karirastega vzorca pa je, da ga najverjetneje že imate v svoji omari.

12. Ogrinjala

Šik detajli v obliki ogrinjal so že postali priljubljen modni dodatek Francozinj. V trgovinah ponujajo oblačila z vgrajenim ogrinjalom, kar olajša iskanje idealnega kosa.

13. Pletena obleka

Vsako jesen, s prihodom prvih hladnejših dni, pletene obleke čez noč najdejo svoje mesto v življenjih modnih mačk, obožujejo pa jih tudi Parižanke.

14. Obleka iz džinsa

Džins je material sezone. To zimo ga boste našli v oblačilih, dodatkih in obutvi. Čevlji iz džinsa so eden največjih trendov te zime, a če se vam zdijo preveč drzni, se raje odločite za obleko iz tega materiala.

15. Obleka s cvetličnim vzorcem

Cvetlične motive dojemamo kot enega od zaščitnih znakov poletne modne sezone, še posebej, ko govorimo o oblekah s tem vzorcem. Vendar pa jih Parižanke nosijo tudi v hladnejšem delu leta.

16. Polzeča obleka

Satenaste obleke s tankimi naramnicami so prav tako sinonim za poletno modo. S prevelikim puloverjem in gležnjarji ali debelim plaščem zlahka postanejo tudi oblačilo za hladnejši del leta.

17. Črna obleka

Izbor, s katerim ne morete zgrešiti, ne glede na letni čas in vremenske razmere. Nepogrešljiva črna obleka nikoli ne izgubi svoje priljubljenosti, v jesensko-zimski sezoni pa postane še bolj iskana.

18. Obleke mini kroja z dolgimi rokavi

Morda najbolj čutna jesensko-zimska obleka. Kombinirajte jo z debelimi najlonkami in loaferji ali gležnjarji. Enako dobro je videti z visokimi škornji nad koleni.

19. Chanel št. 5

Gre za legendarni parfum, ki nosi idejo ženstvenosti. Spomin na Marilyn Monroe, ki ga je uporabljala, in ikoničen vonj modne hiše Chanel. Lahko vam je všeč ali ne, glede na to, da je nastal pred skoraj 100 leti in je zelo poseben, vendar ga morate poskusiti vsaj enkrat.

20. Cacharel Anaïs Anaïs

L'Air du Temps Nine Ricci je bil včasih prvi parfum, ki bi ga podaril mlademu dekletu. Danes je to Cacharelov Anaïs Anaïs. Lagali bi, če bi trdili, da gre za lahek vonj, saj ima močno avro, je pa zelo svetel in cvetličen.

21. Guerlain Shalimar

Na neki točki v življenju si ženska želi preizkusiti mamin parfum. Shalimar je ikona. In zelo francoski. Pogosto ga vonjate v gledališčih, zlasti na premierah oper.

Legendarna dišava Shalimar iz leta 1925. Ker si prej ali slej želite poskusiti parfum svoje mame.
Profimedia

22. Yves Saint-Laurent - Opium

Yves Saint-Laurent, moda in Opium. Neločljivo povezana trojica. Vonj tega parfuma se zdi kot iz drugega stoletja, saj takratni parfumi niso imeli sadnih not, ki jih danes veliko uporabljamo. Ideja parfuma ni več tako škandalozna, kot je bila nekoč, vendar je v njegovem imenu še vedno nekaj posebnega.

23. Kenzo Flower by Kenzo

To je orientalski parfum. Ima vrhunske cvetlične note in nekaj zelo pudrastega, skoraj kot vonj pudra v kamnu. Če preletite seznam najbolje prodajanih parfumov po svetu, boste ugotovili, da je ta parfum z vonjem po šminki nepogrešljiv in že leta prodajna uspešnica.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta