(RECEPT) Goveja rebra s temnim pivom

Zora Štok Zora Štok
30.12.2023 04:00

Zraven ponudimo pire krompir ali drugo poljubno prilogo (polento na primer, krompirjeve svaljke, skutne cmoke, yorkshirski puding).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Goveja rebra s temnim pivom
Profimedia

3 dl močnega temnega piva

1,5 kg mesnatih govejih reber

3 večje čebule

dve glavici česna

1 dl pomarančnega soka

1 dl belega olja

po eno žličko popra, pimenta v zrnu, celih klinčkov, naribanega muškatnega oreška

1 jušna žlica melase iz granatnega jabolka

1 žlica sladkorja

sol, poper

Rebra natremo s soljo in poprom. Če nimamo dovolj dolge posode, da jih na štedilniku opečemo v celem kosu, jih prerežemo na pol. Čebulo olupimo in jo narežemo na četrtine, neolupljeni in celi česnovi glavici prerežemo na pol. Začimbe zmešamo in jih grobo zmeljemo.

V ponvi segrejemo olje in začinjena rebra opečemo z vseh strani, potem jih vzamemo iz posode. Česen s prerezano stranjo navzdol in kose čebule naložimo po dnu posode, nekaj minut pečemo, potem potresemo z večjim delom mešanice začimb. Dolijemo pivo, pomarančni sok in melaso, če se nam omaka zdi prekisla, dodamo malo sladkorja. Vsebino ponve premešamo, vrnemo vanjo meso in ga z vseh strani prelijemo z omako. Če imamo ponev, ki jo lahko damo v pečico, jed pustimo v njej, sicer omako in meso prestavimo v pekač. Pokrito damo v pečico, ogreto na 150 stopinj, in pustimo tri ure. Meso nato vzamemo iz posode in ga shranimo na toplem, omako pa precedimo in pustimo na zmernem ognju vsaj 15 minut, da se zgosti. Po potrebi oziroma po okusu jo še dodatno začinimo. Ko je omaka gosta, vrnemo v posodo meso, ga večkrat prelijemo z omako in dodamo še koščke masla. Tik preden postrežemo, rebra obilno potresemo z drobnjakom, peteršiljem ali timijanom. Zraven ponudimo pire krompir ali drugo poljubno prilogo (polento na primer, krompirjeve svaljke, skutne cmoke, yorkshirski puding).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta