(RECEPT) Jajčevci s česnom

Zora Štok Zora Štok
21.08.2022 04:30

Še posebej uporabni za takšno pripravo so ozki in podolgovati kitajski jajčevci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tasteatlas.com

2 manjša jajčevca

3 žlice sojine omake

1 čajna žlička kosmičev čilija

2 žlici črnega kisa

2 stroka česna

1 jušna žlica sladkorja

2 mladi čebuli

malo ingverja (okoli 2 cm dolg del korenine)

3 žlice olja

Jajčevce najprej po dolgem prerežemo na okoli 7 mm debele kose, potem te narežemo na širše trakove. Pripravimo parni kuhalnik (kovinski, plastični ali iz bambusa; če katerega od teh nimamo, namestimo na posodo cedilko in na njo postavimo krožnik, na katerega bomo dali kose jajčevca). Ko voda zavre, v posodo kuhalnika za živila damo kose jajčevcev (ali na cedilko namestimo krožnik in pokrijemo) in jih na pari pustimo deset minut. Potem damo kose jajčevcev na cedilko in jih ohladimo.

V skledi zmešamo sojino omako, kis, kosmiče čilija in sladkor ter z mešanico premažemo še nekoliko mlačne kose jajčevcev. Česen sesekljamo, mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje, ingver drobno sesekljamo ter vse skupaj premešamo in damo na sredino pladnja, na katerega bomo naložili jajčevce. V ponvi segrejemo olje in prelijemo čez česen, čebulo in ingver, da zacvrčijo. Postrežemo ohlajene na sobno temperaturo, lahko pa tudi hladne.

Tako pripravljeni jajčevci so priljubljena jed v Šanghaju. Še posebej uporabni za takšno pripravo so ozki in podolgovati kitajski jajčevci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta