(RECEPT) Korejska jed japchae

Zora Štok Zora Štok
04.06.2022 02:00

Tako pripravljeni prozorni rezanci so ena najbolj znanih korejskih jedi, na podoben način, le da z različnimi začimbami, jih poznajo tudi v drugih državah jugovzhodne Azije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

60 dag govedine ali svinjine brez kosti

1 večje jajce

2 večji gobi šitake

2 žlici sojine omake

2 žlici sezamovega olja

1 žlica praženega sezama

2 stroka česna

2 večja korenčka

1 manjša rdeča paprika

1 čebula

25 dag špinačnih listov

1 žlica sladkorja

3 mlade čebule

sezamovo olje

25 dag prozornih rezancev

Meso narežemo na tanke trakove, gobe na lističe. Zmešamo sojino omako, sezamovo olje, stisnjen česen, sladkor in poper ter dodamo meso in gobe, z rokami dobro premešamo in damo vsaj za pol ure v hladilnik. Jajce ločimo na beljak in rumenjak. Slednjega stepemo z vilicami in ga zlijemo v namaščeno ponev ter spečemo, potem ga narežemo na trakove in shranimo.

V posodi zavremo vodo in blanširamo špinačo, potem špinačo dobro odcedimo. Damo jo v skledo in zmešamo z malo sojine omake. V vodo, v kateri se je kuhala, damo rezance, dodamo nekaj kapljic olja. Rezance nekajkrat premešamo z leseno kuhalnico, kuhamo jih sedem minut. Biti morajo mehki in prožni. Odcedimo jih in damo v skledo s špinačo, dolijemo malo sezamovega olja in sojine omake.

Čebulo narežemo na polmesece, papriko na trakove, korenje na tanke paličice, mlado čebulo poševno narežemo na okoli tri centimetre dolge kose (skupaj z zelenjem). V široki ponvi segrejemo olje in na hitro prepražimo narezano zelenjavo. Poberemo jo iz posode in dodamo rezancem in špinači. Na koncu prepražimo še meso in šitake, jih stresemo k preostalim sestavinam in v skledi vse skupaj premešamo, naložimo na krožnike, potresemo s sezamom in postrežemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta