(RECEPT) Koushari - leča z rižem in testeninami

Zora Štok Zora Štok
26.09.2020 04:05

​Koushari ali tudi kushari je priljubljena egiptovska jed, jo pa pripravljajo še v drugih državah Bližnjega vzhoda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

10 dag kratkih testenin (obročki ali polžki)
15 dag srednje zrnatega riža (kot za rižoto)
15 dag zelene leče
2 srednje veliki čebuli
2 stroka česna
2,5 dl paradižnikove mezge
1 dl olivnega olja
sol
Lečo dobro splaknemo skozi cedilko, jo potem damo v 5 dl vrele vode in kuhamo 30 do 40 minut oziroma da se zmehča. Potem jo odcedimo in shranimo.
V drugi posodi zavremo vodo, ko zavre, jo solimo in stresemo vanjo testenine. Ko so kuhane, jih odcedimo in shranimo na toplem.
V ponvi segrejemo olje, dodamo riž in med nenehnim mešanjem pražimo tri minute oziroma da postekleni. Potem dodamo 3,5 dl tople vode in malo soli, premešamo in pustimo na zmernem ognju 15 minut. Posodo zatem umaknemo z ognja in pokrit riž pustimo počivati pet minut. Potem v posodo dodamo testenine in lečo, premešamo in dolijemo paradižnikovo omako. To pripravimo tako, da na malo olja prepražimo eno sesekljano čebulo, dodamo strt česen, malo solimo in dolijemo paradižnikovo mezgo, premešamo in pustimo vreti dve do tri minute. Ko smo dodali omako, jed po potrebi še solimo in jo na majhnem ognju kuhamo še pet do deset minut, da se okusi povežejo.
Drugo čebulo narežemo na tanke rezine in jih na maščobi hrustljavo zapečemo ter potresemo po jedi, tik preden jo postrežemo. Za jed lahko uporabimo tudi ostanke kuhanih testenin in riža.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta