(RECEPT) Zapečene testenine s krompirjem

Zora Štok Zora Štok
30.08.2020 04:35

Zloženec iz krompirja in testenin s sirom je priljubljena švicarska jed. Običajno jo postrežejo s paradižnikovo ali katero drugo solato.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

40 dag krompirja
25 dag polžkov
1 mala žlička soli
30 dag trdega sira
3 srednje velike čebule
3 dag masla
peteršilj (ali drobnjak)
Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine ter jih skupaj s polžki damo v lonec in prelijemo s hladno vodo. Ko vsebina zavre, kuhamo še deset minut, potem krompir in testenine dobro odcedimo.
Sir (Švicarji za to jed uporabijo trd kravji sir appenzeller iz istoimenske pokrajine) naribamo kot jabolka za zavitek. Čebulo narežemo na tanke kolobarje.
Krompir in testenine previdno zmešamo z dvema tretjinama sira in zmes naložimo v namaščen pekač ter poravnamo. Po vrhu potresemo s preostankom sira in pečemo v pečici okoli 15 minut, dokler se jed po vrhu nekoliko zapeče.
Maslo segrejemo in dodamo narezano čebulo ter med mešanjem pražimo, dokler čebula ne porjavi. Skupaj z maščobo, na kateri smo jo pražili, jo nadevano po vrhu zapečenih testenin in krompirja, jed na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem (uporabimo lahko tudi drobnjak).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta