(RECEPT) Magdalenas: Španski mafini dišijo po limoni

18.06.2023 01:00

V Španiji so priljubljeno pecivo ob kavi ali pa za zajtrk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

  • 3 jajca
  • 18 dag moke
  • 11 dag sladkorja
  • 1,2 dl olivnega olja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 0,6 dl polnomastnega mleka
  • naribana lupinica ene večje limone
  • sladkor za posip

Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo. Jajca stepamo s sladkorjem, dokler zmes ni rahla in penasta. Potem žlico po žlico dodajamo presejano moko in mešamo na najnižji hitrosti, da nastane enakomerna zmes. Potem vmešamo še olivno olje, mleko in limonino lupinico. Posodo pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo za eno uro v hladilnik.

Pečico segrejemo na 250 stopinj. V vdolbine pekača za mafine damo papirnate modelčke in jih do treh četrtin napolnimo s testom. Po želji lahko testo potresemo s sladkorjem. Takoj ko damo pekač v pečico, temperaturo znižamo na 200 stopinj in pečemo 15 minut. Čas peke je lahko tudi nekoliko krajši ali daljši, odvisno od pečice. Ali so magdalenice pečene, preizkusimo z zobotrebcem - zapičimo ga v sredino, in če na njem ni sledi testa, je pecivo pečeno. Vzamemo jih iz pečice, in preden začnemo jesti, jih pustimo počivati vsaj pet minut. Da si zagotovimo pravšnjo obliko magdalenic, da v pečici torej lepo vzhajajo med peko, ne pozabimo testa dati za eno uro v hladilnik, pred tem pa ga ne stepajmo preveč. Tretji pogoj je, da temperaturo pečice takoj znižamo, kot je zapisano, in da pečice prvih 15 minut nikakor ne odpiramo.

Magdalenas so španski način priprave mafinov. V Španiji so priljubljeno pecivo ob kavi ali pa za zajtrk. Če ne uporabljamo mleka, dodamo testu eno jajce več. Namesto limonine lupinice lahko uporabimo tudi pomarančno ali limetino lupino, ponekod pa testu dodajo še cimet.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta