(RECEPT) Picadillo habanero

Zora Štok Zora Štok
05.02.2022 04:30

Picadillo habanero (picadillo v španščini pomeni mleto, drobno) je kubanska različica jedi z mleto govedino, čebulo, paradižnikom, papriko in začimbami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

80 dag mlete govedine

1 rdeča paprika

1 zelena paprika

1 večja čebula

3 stroki česna

1 konzerva paradižnikovih pelatov

5 dag rozin

1 zvrhana žlička mlete rdeče paprike

10 večjih oliv

malo belega vina

žlička mletega kumina

2 žlički origana

sol, poper

malo cimeta

olivno olje

Papriko in pelate narežemo na manjše kose, olive na kolobarje, česen in čebulo drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo olje in dodamo čebulo. Pražimo jo, dokler se ne zmehča in začne rjaveti. Potem dodamo česen in malo origana ter kumina. Dodamo še meso in ga pražimo, da porjavi, grudice s kuhalnico razdrobimo. Ko je meso lepo zapečeno, dodamo mleto in narezano papriko, premešamo, pražimo minuto ali dve, potem dodamo narezane pelate skupaj s sokom iz konzerve. Posujemo cimet in preostanek origana, solimo in popramo. Premešamo in dolijemo malo vode in vina ter na zmernem ognju kuhamo 15 do 20 minut. Dodamo še narezane olive (po želji tudi nekaj kaper). Po potrebi jed še začinimo. Postrežemo s kuhanim rižem in črnim fižolom.

Jed poznajo predvsem v državah Latinske Amerike (in ji dodajajo različno zelenjavo) in na Filipinih (kjer ji pravijo riž na kubanski način, saj jo postrežejo z rižem). Ponekod, predvsem v Portoriku in Dominikanski republiki, picadillo habanero uporabijo kot nadev za tortilje, krokete, razne žepke iz testa, tudi iz krompirjevega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta