(RECEPT) Govedina s kutinami

Zora Štok Zora Štok
02.10.2021 03:00
​Govedina s kutinami je ena najbolj priljubljenih poletnih jedi v Grčiji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

1 kg govedine brez kosti (podplečje, stegno)

3 kutine

1 cel muškatni orešček

3 žlice rjavega sladkorja

1,5 dl belega vina

3 dl vroče vode

paličica cimeta

5 žlic olivnega olja

sok ene limone

sol, poper

Kutine z ostrim nožem razrežemo na štiri dele, odstranimo semenje in jih olupimo. V skledo damo hladno vodo in limonin sok ter namočimo kutine, da ne spremenijo barve.

Meso narežemo na rezine, dolge nekaj cm in debele centimeter ali dva. V veliki ponvi segrejemo olivno olje, in ko se že skoraj kadi, dodamo rezine mesa. Opečemo jih z vseh strani, in ko meso porjavi, dodamo vino in na zmernem ognju pustimo nekaj minut, da izpari. Potem dodamo vročo vodo in cimetovo paličico in na majhnem ognju kuhamo, da se meso zmehča (vsaj eno uro). V tem času meso tudi posolimo po okusu in dodamo še malo popra.

Sladkor raztopimo v vodi. Kutine razrežemo na krhlje. V nizko in široko ponev naložimo polovico krhljev in jih prelijemo s polovico sladkane vode. Kuhamo deset minut, v tem času bo kutina vpila sladkano vodo in karamelizirala. Krhlje dodamo v posodo z mesom in postopek ponovimo s preostalo polovico krhljev, potem pa po mesu in kutini naribamo muškatni orešek. V pokriti posodi na zmernem ognju pustimo, da se jed kuha še 30 minut. Preden jed postrežemo, kose mesa naložimo na pladenj in med vsakega damo krhlje kutine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta