(RECEPT) Riževi rezanci Singapur

Zora Štok Zora Štok
23.10.2021 04:26
​Tako pripravljeni rezanci so izjemno popularna jed v Singapurju, čeprav nekateri zapisi pravijo, da so takšno jed prvič pripravili v Hongkongu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

4 jajca

3 žlice belega olja

2 papriki (različnih barv)

šopek mlade čebule (6 do 8 kosov)

2 stroka česna

žlička začimbne mešanice kari

sol

40 dag riževih rezancev

2 jušni žlici sojine omake

Rezance namočimo v topli vodi in jih pustimo stati okoli 10 minut, da se zmehčajo. Jajca stepemo s soljo. Vok ali drugo posodo z debelim dnom segrejemo, dodamo toliko olja, kot ga potrebujemo, da spečemo jajca, in ko je vroče, zlijemo v posodo stepena jajca in pustimo, da zakrknejo. Z leseno kuhalnico jih natrgamo na manjše kose, poberemo iz ponve in shranimo na toplem. Iz posode odstranimo odvečno olje.

Papriki narežemo na ozke trakove, beli del mlade čebule narežemo na kolobarje, zeleni del pa na nekaj centimetrov dolge kose. Česen sesekljamo. V posodi segrejemo nekaj olja in dodamo najprej papriko. Ko se nekoliko zmehča (še vedno pa mora ostati čvrsta), dodamo beli del čebule in česen ter vse skupaj na visoki vročini pražimo dve do tri minute. Potem vsebino poberemo iz ponve in shranimo na toplem. Rezance odcedimo, malo vode prihranimo. V ponev ali vok dodamo še nekaj žlic olja, stresemo vanj kari prah in malo soli, premešamo, da se prah razpusti, in v posodo damo rezance ter malo vode. Z lesenimi vilicami dvigujemo in mešamo rezance, da se prepojijo z omako. Potem v posodo dodamo še sojino omako, premešamo in dodamo papriko, pečena jajca in beli del čebule ter vse skupaj pražimo tri minute. Na koncu dodamo še zeleni del mlade čebule, znova premešamo in pražimo minuto ali dve, da se okusi povsem prepojijo. Po potrebi dodamo še malo soli ali sojine omake.

Rezancem lahko dodamo še pražene rakove repke ali na tanke rezine narezano in prepraženo govedino ali piščančji file.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta