(RECEPT) Piščanec po lovsko

Zora Štok Zora Štok
02.10.2021 04:36
Piščanec po lovsko ali pollo cacciatore (cacciatore pomeni lovec) je priljubljena italijanska jedi, ki jo poznajo v skoraj vseh regijah, razlikuje se le po dodanih začimbah in zelenjavi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

6 do 8 kosov piščanca (po želji)

10 dag sušenih gob

20 dag svežih gob

1 srednje velika čebula

1 večji korenček

2 rezini gomolja zelene

3 stroki česna

olivno olje

sol, poper

3 paradižniki

šopek peteršilja

vejica rožmarina

1 žlička sušene paprike v kosmičih

1 dl rdečega vina

Kose piščanca natremo s soljo in poprom. Čebulo in česen drobno sesekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na kolobarje, zeleno grobo naribamo. Paradižnik olupimo, odstranimo semenje in paradižnik narežemo na majhne kocke. Peteršilj in rožmarin sesekljamo. Suhe gobe namočimo za pol ure, sveže gobe očistimo in narežemo na srednje velike kose.

V ponvi segrejemo olje in kose piščanca opečemo z vseh strani, koža naj bo hrustljava. Shranimo na toplem. V ponev damo še malo olja in stresemo vanjo čebulo, korenje in zeleno, solimo in pražimo tri do štiri minute, ogenj naj bo zmeren. Potem dodamo peteršilj, rožmarin, česen in kosmiče paprike, premešamo in znova pražimo dve do tri minute. Sušene gobe odcedimo in 2 dl vode, v kateri so se namakale, prihranimo, nato jih skupaj s svežimi gobami damo v ponev. Na zmernem ognju kuhamo, da se gobe nekoliko zmehčajo, potem dodamo narezani paradižnik in vino ter kuhamo, da se omaka nekoliko zgosti. Dodamo vodo, v kateri so se namakale gobe, premešamo in v omako damo pečene kose mesa. Posodo pokrijemo in pustimo na zmernem ognju 30 do 40 minut. Po želji lahko jedi dodamo olive in na tanke rezine narezano zeleno papriko. Postrežemo z rižem, testeninami ali kuskusom, teknil bo tudi pire krompir ali polenta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta