(RECEPT) Italijanski zrezki saltimbocca alla romana

Zora Štok Zora Štok
25.09.2021 03:00
Saltimbocca alla romana (pomeni: skoči v usta) so med najbolj znanimi italijanskimi zrezki, jed poznajo tudi v južnem delu Švice.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

6 telečjih zrezkov

3 večje rezine pršuta

6 večjih listov žajblja

nekaj žlic belega vina

1 žlica moke

2 žlici masla

sol, poper

Na zrezke damo kos prozorne kuhinjske folije in jih rahlo potolčemo. Potresemo jih s poprom in z malo soli, saj je slan že pršut. Rezine pršuta prepolovimo in na vsak zrezek damo eno polovico, zrezek naj bo čim bolj prekrit s pršutom. Na pršut damo list žajblja in ga skupaj s pršutom z zobotrebcem pritrdimo na zrezek. Na krožnik damo moko in pomokamo samo spodnji del zrezka. V ponvi segrejemo maslo in zrezke na vsaki strani pečemo dve minuti, ogenj naj bo zmeren. Potem dodamo vino in na hitro prevremo. Zrezke damo na topel krožnik, omako premešamo in nekoliko pokuhamo ter prelijemo zrezke. Ponudimo s poljubno prilogo.

Ponekod jih pripravijo iz piščančjih filejev ali svinjskih zrezkov, včasih jih zvijejo v rolado, nad čimer pa se v Rimu, od koder naj bi izvirali, zmrdujejo. Ponekod v omako dodajo tudi kapre.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta